Karaköprü İlçesi Günışık Mahallesi Mevkiindeki ormanlık alanda oluşturulan hatıra ormanı çalışmasına; İl Sağlık Müdürü, Aile Sosyal Politikalar personelleri, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü personelleri, İl Tarım müdürlüğü çalışanları, kültür müdürlüğü çalışanları, Millî Eğitim Müdürlüğü çalışanları, kurumların idarecileri ve çalışanları katıldı.

'ŞANLIURFA'YA NEFES OLACAK BİR ÇALIŞMANIN TEMELİ ATILDI'
Hatıra ormanındaki fidan dikimiyle ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, 'Sağlık Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen ve diğer kurumlardan da katılım sağlanan ağaçlandırma etkinliğinde, onlarca fidanı toprakla buluşturularak, Şanlıurfa'ya nefes olacak bir çalışmanın temeli atıldı. Tabii ki hayatta en önemli konu insan sağlığıdır ve insan sağlığına en önemli destek unsuru doğadır. Daha sağlıklı, yaşanabilir, yeşil bir çevre oluşturulması noktasında dünyaya örnek bir ülkeyiz. Kamu kurumlarımıza yeşile katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca tüm katılımcıları yeşile karşı duyarlılıkları için kutluyorum. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum' diye konuştu.

EKİLEN AĞAÇLAR SOLUNUM HASTALARINA İYİ GELİYOR
Yapılan etkinlikte dikilen ağaçlar KOAH, astım, tüberküloz, suçiçeği zatürresi, akciğer kanaması, akciğere kanser yayılımı, akciğer patlaması gibi kronik solunum yolu hastalıklarına karşı tedavi edici özellik taşıyor. Vatandaşların polenlerden etkilenmeden bu ormanlarda güzelce vakit geçirebilmesi amaçlanıyor.