Seyfullah Polat

Pandemi sonrası normale dönüş ile birlikte Şanlıurfa ve bölge turizmi canlılığını korumaya devam ediyor.

Covid 19 pandemisi ile birlikte ciddi bir sıkıntıya giren turizm sektörü normale dönüş ile birlikte canlanmaya başlarken 2019 Göbeklitepe Yılı ile birlikte önemli bir ivme yakalayan Şanlıurfa ve Bölge turizmi de canlanmaya başladı. Karahantepe ve Taştepeler lansmanı ile Şanlıurfa'ya olan turist etkisi bölge turizminin de canlanmasına katkıda bulundu.

Daha önceleri yılın belli aylarında yaşanan turizm canlılığı yılın belli aylarında artarken Şanlıurfa'da yılın 10 ayına yayılmaya başladı. Şanlıurfa turizminde Ekim- Kasım aylarında özellikle Şanlıurfa'da tüm oteller yüzde yüz oranında doluluk oranını yakalarken turizm canlılığı Aralık ayına da sarktı.

Sonbahar turizminin canlı bir şekilde geçtiğini belirten Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) Başkanı Müslüm Çoban yaptığı açıklamada pandeminin turizm sektörünün tüm bileşenlerini çok kötü etkilediğini belirterek; Çok şükür normale dönüş ile birlikte gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 Göbeklitepe Yılı ilanının etkisi ve geçtiğimiz aylarda Karahantepe ve Taştepeler Lansmanının ardından Şanlıurfa ve Mezopotamya bölgesine olar turist ilgisi hız kesmeden devam ediyor. Ekim- Kasım ayı Şanlıurfa ve Mezopotamya bölgesi için dolu dolu geçerken bu yoğunluk ve ilgi Aralık ayına da sarkmış durumda. Şanlıurfa ve Mezopotamya'da artık yılın 12 ayı turizm hareketliliği yaşanıyor' diyerek hedefin 12 ayı Şanlıurfa ve bölgeye turist çekmek olduğunu dile getirdi.

Kaliteli turizm için denetimler aralıksız sürüyor

Şanlıurfa ve bölgeye gelen turist memnuniyetini arttırmak ve şikayetleri en aza indirmek için ŞURO ve Turizm Paydaşı kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa denetimlerin devam ettiğini belirten URO Başkanı Müslüm Çoban; Turizmde sürekliliğin esaslarından birisi gelen misafirlerin memnuniyetidir. Bizlerde turizm paydaşı kurum ve kuruluşlar ile birlikte denetimlerimize devam ediyoruz. Haftanın 6 günü süren denetimlerimiz kapsamında hafta sonu ŞURO, TUREB ve TÜRSAB GAP BTK ile birlikte Göbeklitepe'de denetimde bulunduk. Sıkı ve etkin denetimler neticesinde bizlere ulaşan şikayetler oldukça azaldı' diyerek turizm sektöründeki denetim ve eğitimlerin önemine vurgu yaptı.