İshak Polat

Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak kendi yazdıkları ve seslendirdikleri hikayeler ile görme engelli öğrenci arkadaşları ile bir araya geldiler

Eğitim alanında Şanlıurfa'nın güzide okullarından olan ve eğitim başarılarının yanı sıra bir çok sportif ve kültürel çalışmaya imza atan Şanlıurfa Fen lisesi, sosyal sorumluluk alanında örnek bir çalışmaya imza attı. Şanlıurfa Fen lisesi müdürü Rıza Yıldızbakan tarafından hazırlanan ' Hikayemin Sesi Oluyorum' adlı proje kapsamında Edebiyat Hocası Filiz Kiriş'in gözetiminde bir araya gelen Şanlıurfa Fen lisesi öğrencileri kendi yazdıkları hikayeleri seslendirerek bir araya geldikleri Görme Engelliler Okulundaki görme engelli öğrenci arkadaşlarına sunum gerçekleştirdiler.

Görme Engelliler Okulunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında gözlerine bandaj takarak buradaki görme engelli öğrenciler ile futbol müsabakası yapan Şanlıurfa Fen lisesi Müdürü Rıza Yıldızbakan ve Şanlıurfa Fen Lisesi Öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında görme engelli bireyler ile empati kurduklarını belirterek engelli öğrenci ve vatandaşlar için başka sosyal sorumluluk projelerini de hayata geçirme gayretinde olacaklarını dile getirdiler.

' Hikayemin Sesi Oluyorum' projesini okulun öğretmen ve öğrencileri ile birlikte hayata geçiren Şanlıurfa Fen lisesi Müdürü Rıza Yıldızbakan yaptığı açıklamada; Proje kapsamında okul öğrencilerimiz yazdıkları hikayelerini görme engelli öğrenci arkadaşları için seslendirerek örnek bir sosyal sorumluluk davranışı gösterdiler. Bunun yanı sıra görme engelli öğrencilerimiz ile yaptığımız maçta kısa bir süre içinde olsa görme engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar konusunda empati yapma şansımız oldu. Herkesin bir engelli adayı olduğu hayatımızda engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıların aşılması konusunda neler yapıla bilinir konusunda da farklı çalışmaları hayata geçirmeye çalışacağız' dedi.

Projeye katılan Şanlıurfa Fen lisesi öğrencileri ise yaptıkları açıklamada böylesi bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer aldıklarından dolayı mutluluk ve duyduklarını belirterek teşviklerinden dolayı öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Görme Engelli Okulu öğrencileri ise yaptıkları açıklamada proje kapsamında okullarını ziyaret ederek kendileri ile bir araya gelen Şanlıurfa Fen lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek başka projelerde de öğrenci arkadaşları ile bir araya gelmekten memnuniyet duyacaklarını belirttiler.