Haber Merkezi / Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından finanse edilen, Şanlıurfa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklenen Şanlıurfa Belgeseli'nin Türk Hava Yolları'nın (THY) yurt dışı uçak seferlerinde gösterimi başladı. THY'nin tüm yurtdışı seferlerinde gösterime aldığı Şanlıurfa Belgeseli 2 yıl boyunca uçakların ekranlarında olacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 'Yaklaşık 12 bin Yıllık geçmişiyle dünyanın bilinen en eski yeri olan Göbeklitepe ve Şanlıurfa'nın tanıtımı için biz ŞUTSO olarak ciddi bir misyon yüklendik. İlimizin tanıtımına katkı sağlamak adına bir Şanlıurfa Belgeseli hazırlattık. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, bu belgesel, THY'nin yurt dışı uçak seferlerinde gösterilmeye başlandı. İlimizin tanıtımı için bizlerden desteklerini esirgemeyen başta THY olmak üzere, Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin'e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Aydın Aslan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.' dedi.
ŞUTSO, Şanlıurfa Belgeseli'nin yanı sıra Göbeklitepe Belgeseli de hazırlattı. Son hazırlık sürecinde olan Göbeklitepe Belgeseli en kısa süre sonra yayına girecek. Belgeseller yurtdışı uçak seferlerinde İngilizce olarak yayınlanacak.