Haber Merkezi /Harran Üniversitesi Halfeti Meslek Yüksekokulu tarafından oryantasyon etkinliği düzenlendi. Meslek Yüksekokulu akademisyenleri eşliğinde düzenlenen oryantasyon etkinliğinde, 2000 yılında sular altında kalan Halfeti ilçesinin eski yerleşiminde, öğrencilerin tekne turuna katılımı sağlandı. Tekne turu sırasında, bölgenin tarihi ve sahip olduğu değerleri tur rehberi tarafından öğrencilere aktarıldı. Saklı cenneti tanıyan öğrenciler, tur sonrasında yerel kültürün parçası olan sıra gecesi düzenlediler ve yöresel lezzetin efendisi, sıra gecelerinin vazgeçilmezi, çiğ köfte yapımını gerçekleştirdiler. Başarılı sunumlarıyla Aşçılık bölümü öğrencileri göz doldurdu.
Oryantasyon programında Meslek Yüksekokulu Müdürümüz M. Fatih Kayran okulumuzu tanıtarak eğitim şartları, imkan ve olanaklar hakkında öğrencilere bilgiler verdi. İki yıl boyunca alacakları eğitimler ile alanlarında nitelikli birer personel olarak mezun olmaları için tüm akademik kadro ile yanlarında olacağını belirtti.
Halfeti MYO akademisyenleri düzenlenen oryantasyon programı sayesinde öğrencilerin destinasyonun sahip olduğu turizm potansiyeli konusunda bilinçlenmesi ve öğrencilerin bir araya gelmesinden memnuniyet duyduklarını belirttiler ve katkılarından dolayı Halfeti MYO Müdürü Öğr. Gör. M. Fatih Kayran ve Halfeti Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eşref Arıkan'a teşekkürlerini arz ettiler.