Haber Merkezi / Haliliye'ye yeni kalıcı eserler kazandırarak, ihtiyaç duyulan tesisleri halkın hizmetine sunan Başkan Fevzi Demirkol, göreve geldiği günde başlattığı Muhtar Evleri Projesini devam ettiriyor. Muhtar evi olmayan mahallelere, muhtar evleri yapan Haliliye Belediyesi, son olarak Süleymaniye Mahalle Muhtarlığının yapımını tamamladı. Süleymaniye Caddesinde yapımı tamamlanan muhtarlık için açılış töreni düzenlendi. Törene Başkan Fevzi Demirkol, belediye meclis üyeleri, Türkiye Mahalle Muhtarları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı ve Ertuğrul Gazi Mahalle Muhtarı İbrahim Halil Haktankaçmaz, Süleymaniye Mahalle Muhtarı Salih Dağ, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Muhtar Dağ, Başkan Fevzi Demirkol'a mahallelerine kazandırdığı muhtar evinden dolayı teşekkür etti. Muhtar Haktankaçmaz da, Haliliye Belediyesinin önemli bir çalışmaya imza attığını ve bu sayede muhtar evi ihtiyaçlarının giderildiğinin altını çizerek, Başkan Demirkol'a teşekkür etti.

'MUHTARLARIMIZ ELİMİZ AYAĞIMIZ'
Açılış töreninde son olarak konuşan Başkan Fevzi Demirkol, mahalle muhtarlarının bulundukları mahallelerde devletin ve Haliliye Belediyesinin temsilcileri olduğunu vurguladı. Muhtarların, bulundukları mahallede elleri, ayakları olduklarının altını çizen Başkan Demirkol, şunları söyledi:
'Halkımızın devletle karşılaştığı ilk resmi kurumlar, muhtarlıklarımızdır. Eğer muhtarlarımızın hizmet ederken fiziksel olarak ne kadar iyi mekanlarda hizmet ederlerse, halkımız o hizmetleri daha seri alacaktır. Halkımız o hizmetlerden daha sonrasında yine faydalanacaktır. Muhtarlarımıza geçmiş dönemde bilgisayarlar dağıttık ve muhtarlarımız o bilgisayarlarla halkımıza hizmet ediyor. Muhtarlar, bulundukları mahallede devletin, Haliliye Belediyesinin temsilcisidir. Muhtarlarımız, bulundukları mahallede elimiz ayağımız, gözümüz kulağımızdır, dilimizdir.'

'YENİ TESİSLERİ İLÇEMİZE KAZANDIRIYORUZ'
Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasının devamında ilçeye kazandırdıkları ve inşaatı devam eden çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Yarı olimpik yüzme havuzu inşaatının tamamlandığını ve en kısa sürede faaliyete gireceğini ve Kadın Yaşam Merkezi ile Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatlarının da devam ettiğini hatırlatan Başkan Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:
'Mahallelerimizde çeşitli tesisler yapıyoruz. Bu tesislerimiz, gençlerimizin hizmetine girecek. Devteşti Mahallemizde, yüzme havuzu yaptık ve inşaatı tamamlandı. Çok yakın bir tarihte, kış yaz gençlerimizin istifade edeceği, spor yapacağı bir tesisi hizmete sunacağız. Devteşti Mahallemizde, tüm Haliliye'ye, tüm Şanlıurfa'ya hizmet edecek dev bir eser yapıyoruz. 17 bin 600 metrekare inşaat alanı olan, kadınlarımızın ve çocuklarımızın birlikte eğitim göreceği, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın meslek sahibi olacağı, kadınlarımızın gerektiğinde okuma yazma öğreneceği bir merkez olacak. Kadınlarımızın, yine aynı şekilde el sanatları ve el işiyle meslek edinme noktasında kullanılacak eğitim salonlarımız olacak. Anne ile çocuğu aynı mekanda ders görecek. Gençlerimizin hizmetine sunmak üzere devam eden inşaat çalışmalarımızla bir gençlik merkezi inşa ediyoruz. Bu merkezimizde 3 kat yerin altında otopark olacak şekilde, gençlerimizin eğitim göreceği salonlar olacak. İnşaat çalışmaları hızla ilerlemektedir. Sizlere, en iyi şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Haliliye Belediye başkanı olarak sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler, o kadar büyük bir destek sağladığınız ki, 2014 yılında bizi Türkiye'de en yüksek oranda oy alan ikinci belediye yaptınız.'
Konuşmaların ardından Haliliye Belediyesi Süleymaniye Mahalle Muhtarlığının açılışı, katılımcılar tarafından yapıldı.
Öte yandan açılışa Haliliye Belediyesi Meclis Üyelerinden Cuma Demir, Hasan Kaya, İsmail Güneş, Abdulkadir Altundağ, Nihat Akbıyık, Abdulkadir Bağış, Emin Coşkun ve Ali Doğan da katıldı.