Seyfullah Polat

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek hakkındaki iddiaların iftira olduğunu belirterek olayı mahkemeye taşıdı.

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından, Corona virüse yakalanan babasının durumunun kötüleşmesi üzerine kardeşi ve akrabalarının doktorlar ile tartışıp tehdit ettiği iddiası üzerine istifası istenen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada iddialar hakkında suç duyurusunda bulunarak olayı mahkemeye taşıdığını belirtti.

Dr. Ahmet Güzelçiçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Cuma günü hastane dışında bulunduğum esnada vuku bulan olay ile ilgili olarak şunu ifade edeyim ki; Tabip Odasının bir hekimi savunması takdir edilecek bir durumdur, ancak yine aynı Tabip Odasının başka bir hekimi ideolojik nedenlerden dolayı iftira atması bizleri üzmüştür. Her hekim ve sağlık çalışanı çok iyi bilir ki beyaz kod verildikten sonra iptali söz konusu olamaz. Beyaz kod verilmiş ve kodun gereği olan süreç olması gerektiği gibi işlemiştir.

Hastane bilgi sisteminden kayıtlar silinemez ve değiştirilemez. Beyaz kodun sonucu olarak olay hakkında kamu davası açılmıştır. Olay anında ben hastane dışındaydım. Telefonum kapalıydı, nerede olduğumu gösteren kamera kayıtları ve onlarca şahit mevcuttur.

Anlaşılacağı üzere olaydan haberdar değildim. Olaydan daha sonra haberim oldu.

Son olarak tarafıma yöneltilen bu iftiralar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak yargıya taşıdığımı ve adli sürecin başladığını kamuoyuna bildirmek isterim' dedi.