Mutlu GÜNEŞ/ Merkez ve ilçelerde Zabıta Hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi, yaşanan sorunların çözümüne yönelik önerilerin sunulduğu Zabıta Müdürleri Koordinasyon Toplantısının 10.'su Hilvan'da yapıldı.
Hilvan Belediyesinin ev sahipliğinde Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı, Türkiye Belediyeler Birliği Eğitmeni Lamih Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Müdürü Ferhat Yıldız, ile İlçe Zabıta Müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca" Bizler şehrimize en iyi hizmeti yapak için bu tür toplantılarla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Bir kentin düzeni, esenliği, sağlığı ve huzuru zabıtanın sorumluluğundadır. Zabıtasız bir şehir düşünülemez. Zabıta teşkilatı Belediyelerin vitrini, halka açılan kapı, esnafımızın güveninin teminatıdır. Zabıta teşkilatı olarak kanun ve yönetmeliklerin verdiği yetkiyle bizler kendimizi toplumun huzurunu, ihtiyaçlarını bir şehir bilinci içerisinde dayanışmanın, birbirine saygının ve bu saygının geleceğe sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesinin teminatı olarak görmekteyiz" dedi.
Zabıta Daire Başkanı Hasan Atmaca toplantıya ev sahipliği yaptıklarından dolayı Hilvan Belediye Başkanı Arslan Ali Bayık'a teşekkür etti.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lamih Çelik "Belediyelerin sahipsiz köpek sorunu konulu sunum yaptı. Çelik sunumda Belediyelerin ve zabıtanın sokak hayvanları ile ilgili görevleri hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmaları örnek olarak anlatan Avukat Lamih Çelik ilçeye sokak hayvanları için barınak yapan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür etti.
Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Bayık; "Zabıtalar görevli oldukları il ve ilçelerde kamu düzenini sağlamak, halkın huzuru ve sağlığından görevli olan kollu kuvvetlerdir. Bu nedenle zabıta müdürlüğüne bağlı saha denetleme ekibimiz tüketici haklarını korumak amacıyla denetimlerini her ay programlı bir şekilde sürdürmekte. Kanun ve kurallar çerçevesinde yapılan denetimlerde ilçemizde bugüne kadar olumsuz bir vaka ile karşılaşılmadı. Denetimlerimiz neticesinde ilçe sakinlerimizin sağlığına tehdit oluşturacak bir durumla karşılaşılmaması bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı besin tüketmesi, ilçemizin huzuru ve uyulması gereken kuralları kapsamında mesai gözetmeksizin görevini en iyi şekilde icra eden tüm zabıta ekiplerine teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.