İLKHA/ Şanlıurfa'nın Merkez Eyyübiye İlçesinde bulunan, PTT'nin Sarayönü Şubesinde sürekli yoğunluk yaşandığını söyleyen vatandaşlar, saatlerce, bazen sabahtan akşama kadar işlem yapamadıklarınındın dolayı mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdiler. Vatandaşlar personel sayısının arttırılması talebinde de bulundular.
Defalarca basına yansıyan PTT'nin Sarayönü Şubesinde yaşanan sorunların halen çözülemediğini belirten vatandaşlar, bazen kuyrukların 100-150 metreyi bulduğunu, vatandaşın gişelerde işlem yapmak için saatlerce beklediğini, bazen de işlem yapamadan evlerine dönmek zorunda kaldıklarını belirttiler.
Gişede işlem yapmak için saatlerce sıra beklediğini söyleyen Sinan Çetinsu, 'İçerde 150-200 kişi var. Bu kadar insanın işlemini 3 memur yapıyor. Memur sayısının arttırılması gerekiyor ama kimse oralı değil. PTT Müdürüne gidip söyledim. Müdür, 'Bizim personel kapasitemiz bu, daha da artıramıyoruz.' dedi. Kendisine 'Bu kadar insan içeride saatlerce bekliyor. Ben 1,5-2 saattir bekliyorum. Bizi bekletmenin ne anlamı var.' diye sorunca da bana; 'Biz diğer ilçelerde şubeler açmışız, oralara gitsinler.' cevabını verdi.' dedi.

'Hiçbir milletvekili Şanlıurfa'ya sahip çıkmıyor'
PTT'nin bu duruma gelmesini milletvekillerinin sorumsuzluğuna bağlayan Çetinsu, yetkililere seslenerek şunları söyledi:
'Şanlıurfa milletvekillerinin hiç biri Şanlıurfa'ya sahip çıkmıyor. PTT'nin bu duruma gelmesinin en büyük sebebi milletvekillerimizin sorumsuzluğudur. Bu konuya acilen el atılması gerekiyor. Halk saatlerce sıra beklemek zorunda değil. Burası merkez postanesidir. Tabi ki halk buraya gelecek. Merkez postanesine, adıma kargo geldiği zaman, buraya geleceğim başka merkez postanesi mi var? Personel yetersiz ise, işi olmayan binlerce üniversite mezunu genç var. Onları işe alın, hem istihdam olur hem de, bu kadar millet mağdur olmaz.' şeklinde konuştu.