AA / Şanlıurfa Adliyesi önünde aralarında erkek avukatların da bulunduğu komisyon üyeleri bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.
Komisyon Başkanı İnal, burada yaptığı açıklamada, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününde kentte cinayete kurban giden 20 yaşındaki Belkız V'nin ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Türkiye'de kadına yönelik şiddetin bir türlü önlenemediğini savunan İnal, kadınların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde onları koruyan caydırıcı ve ciddi hukuki düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini vurguladı.
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin daha etkin yürütülmesi gerektiğini aktaran İnal, şöyle konuştu:
'Kadınlar şiddetle mücadeleye yönelik kanunların yapılma süreçlerine dahil edilmelidir. Kadına yönelik şiddetin anılması gereken bir günde 25 Kasım'da ilimizde bir kadın katledilmiştir. Şanlıurfa'daki 47 yaşındaki Haki V. isimli kişi, 20 yaşındaki kızı Belkıs V'yi evden sürekli kaçması bahanesiyle önce bıçakla yaralamış yaralı halde çatıya kaçan Belkıs V'yi orada eşarpla boğarak öldürmüştür. Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Kadınlara yönelik şiddet sona erene kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz.'
Şanlıurfa'da 25 Kasım'da '155 polis imdat hattı'nı arayan ve 20 yaşındaki kızını öldürdüğünü itiraf eden baba, gözaltına alınmıştı.