Yüksel POLAT / Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanı olan Balıklıgöl'deki ŞURKAV Çarşısında esnaflık yapan vatandaşlar yaptıkları açıklamada iş yapamadıklarını ve ŞURKAV'ın dükkan kiralarının çok yükselttiğini belirterek duruma tepki gösterdiler.
ŞURKAV Çarşısında bir araya gelen esnaflar adına açıklamada bulunan Balıklıgöl Tarihi Çarşı Dernek Başkanı, Çerkez Korkmaz çarşıda 55 esnafın bulunduğunu kendisinin de aynı çarşıda esnaf olduğunu belirterek; Esnafımız uzun süredir iş yapamaz durumdadır. Zaten kış aylarında ve yaz aylarında iş yapamıyoruz. Nisan- Mayıs ayları gibi iş yapmaya başladığımız dönemde de maalesef Korona Virüs sebebi ile işlerimiz durmuş durumda. Şuan bütün esnafımız borçlu durumda. Hal böyle iken ŞURKAV kiraları fahiş bir şekilde yükseltti. Bu durum zaten iş yapamayan esnafı daha da mağdur etti' diyerek İlgililerin konu ile ilgili olarak esnafın sorunlarını çözmesi için adım atmalarını istedi.
55 adet dükkanın bir kısmının Vakıflar İl Müdürlüğüne bir kısmının ise ŞURKAV'a ait olduğun belirten esnaf Vakıflar İl Müdürlüğüne ait dükkan kiralarının daha uygun ve düşük olduğunu belirterek ŞURKAV'ın kirasını ödeyemeyen esnafa haciz işlemleri için tebligat gönderdiklerini dile getirdiler.
Yetkililerin seslerine kulak vermediklerini ve sorunları ile ilgilenmediklerini iddia eden esnaf Göksel Savaşoğlu esnafın çeşitli sebeplerden dolayı artık iş yapamaz hale geldiğini belirterek; Salgın ile birlikte artık kiramızı ödeyemeyecek hale geldik. Yetkililerimizin esnafa sahip çıkması gerekiyor. Kira ertelemesi çözüm değil çünkü kiramızı ödeyecek durumda değiliz. Bir çok arkadaşımız maalesef hacizlik olmuş durumda. Devletimiz bizden en azından 6 ay kira alınmasın' dedi.
Kira desteği isteyen esnaf basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.