İLKHA/ İHH Şanlıurfa Temsilciliği tarafından Seyyid Kutub'un şehadet yıl dönümü münasebetiyle Üstad'ın yazmış olduğu en önemli eserlerden olan 'Yoldaki İşaretler' kitabını okuma kampanyası başlatıldı.
Kampanyaya katılmak isteyenler, İHH Şanlıurfa Temsilciliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden ya da İHH Şanlıurfa Temsilciliği'ne gelerek başvuruda bulunabilecek. Kampanyaya katılanlara 'Yoldaki İşaretler' kitabı ücretsiz olarak verilecek.
Kampanya sonunda jüri üyeleri arasında yapılan değerlendirme ile kitabın kritiğini en iyi yapan ilk 3 kişiye çeşitli hediyeler verilecek.
Seyyid Kutub'un yazdığı eserlerle bugünkü sıkıntılara ışık tuttuğunu ifade eden İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, 'İHH Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği olarak Şehid Seyyid Kutub'un şehadet yıl dönümü münasebetiyle kardeşlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda böyle bir kampanya başlattık. Seyyid Kutub'un tüm eserleri güzeldir, okunması gerekir ve tavsiye ederiz. İHH Şanlıurfa Temsilciliği olarak Seyyid Kutub'un 'Yoldaki İşaretler' kitabı, bugünkü sıkıntılarımıza ve yaralarımıza parmak bastığı için bir kampanyayı başlattık. Dün başlattığımız kampanyaya elhamdülillah yoğun bir ilgi vardır. Biz bunu Seyyid Kutub'un şehadetinin bereketi olarak görüyoruz. Şehidlerin ölmediğini Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de belirtiyor. Şehidler ümmetin inşasına ve ihyasına sebep oluyor. Bu anlamda biz 'Yoldaki İşaretler' kitabının okunmasını tavsiye ediyoruz. Kardeşlerimiz bu kampanyaya destek verebilirler.' diye konuştu.
Kampanyanın içeriği ile ilgili bilgi veren Atila, 'Kitap temini noktasında Şanlıurfa İHH'ya başvurulduğu takdirde ücretsiz olarak kitabı kardeşlerimize hediye ediyoruz. Bu kampanyamız yaklaşık 10 gün sürecektir. 10 gün sonra ise inşallah kardeşlerimizle beraber okudukları kitabın kritiğini yapacağız. Bu kitaptan neler anladık, neler tavsiye ediliyor, kitap neyi amaçlıyor. Ayrıca Seyyid Kutub'un hayatını da beraber okumaya çalışacağız. İnşallah kritik yapıldıktan sonra jüri üyelerimizin kararıyla en iyi üç kritiği yapan kardeşimize sürpriz hediyelerimiz olacak.' şeklinde konuştu.
Kampanyaya katılan Mahmut Aslan, bu kampanya ile Seyyid Kutub'u anmış olacaklarını belirterek, 'Üstad Seyyid Kutub'u şehadetinin yıl dönümünde anmak için onun yazmış olduğu 'Yoldaki İşaretler' kitabını okuma kampanyası başlattık. İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila tarafından başlatılan kampanyaya biz de destek verdik. Çevremizdeki tüm arkadaşlarımıza, eş ve dostlarımıza duyurarak onları okumaya teşvik ettik. İnşallah daha sonra bu kitabın kritiğini yaparak Seyyid Kutub üstadımızı anmış olacağız.' dedi.
Kampanyaya katılan Muhammed Selim Demir ise kampanya ile ilgili şunları söyledi:
'Bugün Seyyid Kutub'un şehadetinin yıl dönümüdür. İHH Şanlıurfa Başkanımız Behçet Atila'nın dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Seyyid Kutub'un 'Yoldaki İşaretler' kitabının okunmasıyla ilgili başlattığı kampanyaya ben de katıldım. Bugün gelip kitabımı aldım. İnşallah 8 Eylül tarihinde kitabın kritiğini yapacağız. O güne kadar hızlı bir şekilde kitabı okuyacağım, hatta iki kez okuyacağım. Kampanya için yetkililere çok teşekkür ederim.'