İLKHA / Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kemal Veysi Tepret Camii İmamı İbrahim Akkuş, 'Gördüğünüz gibi çocuklarımız burada Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorlar. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi 'sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' Bizler de yaz Kur'an kursunun açılışından bu yana bu şuurla ders veriyoruz.' dedi.

'Kur'an derslerimiz yılın 365 günü devam ediyor'


Yaz kursunun Kurban Bayramı öncesinde biteceğini belirten Akkuş, 'Ama bizim burada senenin 365 gününde Kur'an-ı Kerim dersi devam edecektir. Eylül ayının başlarından bu yana okulların başlamasıyla gece kurslarımız devam edecektir. Yatsı namazın ardından genci ve yaşlısıyla hepsini buraya Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye davet ediyoruz. Bir Müslüman için Kur'an'ı bilmemek ayıp ve büyük bir eksikliktir. Bazı kardeşlerimizin ifadesiyle 'efendim benim aklım artık almıyor, yapamıyorum…' zaten böyle söyleyerek ömürlerini yiyip bitirdiler. Yanı bir kişi camiden çıkıp kendi ayakkabını tanıyıp giyiyorsa demek ki o kişinin aklı yerindedir ve bu sadece şeytanın verdiği bir vesvesedir. Gördüğünüz gibi çocuklarımız 7 haftadır burada büyük bir gayret ve azimle Kur'an-ı Kerim'i öğrendiler.' ifadelerini kullandı.

'Çocuklarımızı camilere gönderelim'


'Ben buradan çocuklarını camiye göndermeyen ailelere sesleniyorum. Lütfen çocuklarınızı camilere gönderin.' diyen Akkuş, şunları söyledi: Bugün çocuklarımız burada din ve diyanetlerini öğreniyorlar. Bu çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Eğer bizler bu çocukları sahipsiz bırakırsak ve eğer bu çocuklar dinden, imandan ve camiden mahrum kalırlarsa o zaman başkası bizim çocuklarımıza sahip çıkarak çocuklarımızı başka kütü yollara yönlendirirler. Çok kötü bir zamandayız. Bugün parası olan her kötüyü yapabiliyor. İnanın adamlar her sokak başında ekmek peynir satar gibi esrar eroin satıyorlar. Ve bizim çocuklarımızı da o kötü yola çekmeye çalışıyorlar. Eğer bizler çocuklarımıza sahip çıkmazsak ve camiye getirmezsek burada çocuklarımıza İslami ahlakı, helal ve haramı öğretmezsek o zaman çocuklarımız şer odakların tuzağına düşecektir. Camide sadece Kur'an'ı öğrenmiyorlar. Burada temel dini bilgileri, helal ve haramı, adabı anne ve babaya karşı nasıl davranacağını öğreniyor. Buraya gelen çocuklar çok şey elde ettiler ama buraya gelmeyen çocuklar ise çok şey kaybettiler. İnşallah camiye gelmeyen çocuklar ise aileleri tarafından camiye getirip buradaki nimetten faydalanarak ve ailesine ve topluma yararlı birer insan olurlar.
Duygularını paylaşan kurs öğrencisi Eyüp Erbek, 'Bu yıl buraya geldim. Burada Kur'an'ı öğrendim. Burada Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ayrı bir duygu. Herkesin buraya gelmesini isterim. Allah hocalarımdan da razı olsun, bizimle çok ilgilendiler. Kur'an'ı onlar sayesinde çok güzel öğrendim.' şeklinde konuştu.