AA / Şube Başkanı Hasan Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahraman Türk ordusunun yanında olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
Ülkedeki 80 milyon insanın duasının askerlerle birlikte olduğunu vurgulayan Aslan, 'Bizim askerimizden isteğimiz, bu harekatın Afrin ile sınırlı kalmaması, Menbiç ve çevresindeki irili ufaklı bütün köyler, kasabalar da temizlenmelidir. Buralar temizlendikten sonra hak sahibi Suriyelilerin yerlerine sağ salim dönmelerini bekliyoruz.' dedi.
Türkiye'nin hiç kimsenin toprağında gözünün olmadığını ifade eden Aslan, 40 yıldır ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütünün asla amacına ulaşamayacağını vurguladı.
Harekatın kesinlikle Kürtlere karşı yapılmadığının da altını çizen Aslan, 'Ben ve gazilerimizin yüzde 80'ni Kürt. Türk, Arap, Sunni, Alevi, hepimiz kardeşiz. Bizi bölemeyecekler. Biz 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış, tarih sayfalarına altın sayfalarla yazılmış bir harekata katılmış gaziler olarak kahraman askerlerimize katılmaya hazırız. Bize yeter ki 'gelin' desinler, biz her türlü onların arkasındayız. Biz şimdi Valimizden, Tugay Komutanımızdan cepheye, askerlerimizin yanına götürmesini talep ediyoruz. Askerlerimizle bir araya gelmek istiyoruz.' diye konuştu.