İLKHA/ Siverek Belediyesi, SMS bilgilendirme sistemi ile sisteme kayıtlı telefon numaralarına kısa mesaj (SMS) atarak kentteki taziye mesajlarını duyuruyordu.
Uygulama ile kentte yaşanan vefat haberleri, şehir merkezinde, kırsal mahallelerde ve başka şehirlerde yaşayan kişilerle cep telefonlarına giden mesajla paylaşılıyordu.
Gelen SMS'lerde vefat edenin ismi, ailesi, yakınları, hangi mezarlıkta ne zaman defnedileceği ve taziye evi bilgileri bulunuyordu.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınından dolayı 2020 Mart ayında hıfzıssıhha kurulu kararı ile kentteki taziye evleri kapatılmış, evlerde ise kalabalıklar oluşturacak taziyelere izin verilmemişti.
Taziye evlerinin kapatılmasının ardından yüzyıllarca yıl süren taziye geleneği eskiden olduğu gibi yeniden evlerde sürdürülmeye başlanmıştı.
Kentteki sivil toplum kuruluşları, evlerde yapılan taziyelerin Coronavirus'e davetiye çıkardığını belirterek, Siverek Belediyesinin yollamış olduğu taziye mesajlarının iptal edilmesi ile ilgili öneride bulunmuştu.
Siverek Belediyesi Başkanlığı, aldığı kararla evlerde yapılan taziyelerdeki yoğunluğu azaltmak ve şehir dışından taziyelere katılımları önlemek amacıyla taziye mesaj sistemine geçiçi olarak ara verdi.