Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin beraberinde BTSO Genel Sekreteri Zeki kaçan, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Halfeti Fıstık İşletme Fabrikasını ziyaret etti. Güneydoğu bölgesinde tek olan Halfeti Fıstık işletme fabrikasını yerinde inceleyerek çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Bilgin: 'Birecik Organize Sanayi Bölgemizde yapımı tamamlanan ve faaliyete geçen Vatandaşlarımızın istihdamı için kurulan bölgemizin en ünlü ürünü olan Şanlıurfa fıstığının bulunduğu Organize Sanayi Bölgemizde tam donanımlı Halfeti Fıstık işletme fabrikasını gezdik çok güzel olmuş bereketli bir yıl olsun. Biz de Birecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yatırımcı ve üyelerimiz için ne gerekiyor ise oda olarak yanlarındayız' dedi.

'Türkiye'de en çok fıstık üretiminin olduğu Şanlıurfa ilimizin Birecik ilçesinde kurulan fabrika Bölgemiz halkına hizmet edecektir. Fıstığı dalından koparıp kavrulmasana paketlenmesine kadar aroma bakımından da en kaliteli ve en lezzetli fıstığının yetiştiği Birecik'ten tüm dünyaya ihracat edilmesi hedeflenmektedir' dedi.
ABDULLAH YİĞİT-