Yüksel POLAT / Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş tarafından Şanlıurfa'nın turizmine katkı sağlamak amacıyla Ukraynalı turizmcileri tur operatörlerini ve gazetecileri Şanlıurfa'da ağırlaması meyvelerini vermeye başladı. 2-4 Eylül tarihleri arasında Şanlıurfa'da misafir olarak Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen 30 kişilik Ukraynalı turist grubu tarihi evlerin turizme kazandırılması amacı ile istimlak edilerek otel haline getirilen Ve Hotels'te konaklarken Cevahir Han'da düzenlenen Sıra Gecesine katılarak Şanlıurfa müziği eşliğinde yöresel yemeklerin tadına baktılar.
Şanlıurfa'ya hayranlıklarını dile getiren Ukraynalı turistler bilinenin aksine Ukraynalı, Rus ve eski Doğu Bloku ülkesi vatandaşların deniz kum, güneş turizminin yanı sıra tarih ve kültür turizmine de ilgi gösterdiklerini belirterek; Şanlıurfa gerçekten de tarih ve kültür şehriymiş. Bunun yanı sıra katıldığımız Sıra Gecesi ve eşsiz lezzetleriniz Şanlıurfa'ya daha çok Ukraynalı turistin gelmesinde önemli rol oynayacaktır' diyerek mutluluklarını dile getirdiler.
Şanlıurfa turizmi Geliştirme A.Ş. yetkilileri ise yaptıkları açıklamada Ekim 2020 tarihi itibarı ile Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden Şanlıurfa merkezli bölgeye daha çok turistin gelmesini beklediklerini belirterek korona virüsün Şanlıurfa ve bölge turizmini de etkilediğini, işletmelerin ' Güvenli Turizm Belgesi' alması ve alınacak tedbirler ile bu olumsuz etkinin büyük ölçüde ortadan kaldırılarak Şanlıurfa ve bölgeye daha çok turistin gelmesini beklediklerin ifade ettiler.
Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ' yetkililerden alına bilgiye göre ekim 2020 tarihinde Ukraynalı diğer turistlerin tekrar geleceğini bildirdiler.
Öte yandan, grup 2 günlük Urfa gezilerinin ardından bugün Ukrayna'ya dönecek