Haber Merkezi / İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararınca halk sağlığının korunmasına yönelik Zabıta Müdürlüğü ve ilçedeki diğer kamu kurum denetçilerinin de katıldığı denetimlerde esnaflar tedbirler konusunda uyarıldı.
Maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına uyulması hususunda denetim yapan ekipler, esnaf ve vatandaşlara koronavirüs salgınında tehlikenin devam ettiğini hatırlattı.
İş yerine gelen müşterilerin maskesiz olarak alınmaması konusunda uyarı yapan denetim ekibi, tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanacağını belirtti.
Denetimlerle ilgili Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, alınan tedbirlerle vaka sayısında düşüş yaşansa da salgın tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
Salgın sürecinde herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, 'Hafta sonu ve gece saatlerinde uygulanan kısıtlamalarla vaka sayılarında düşüş yaşanmasıyla birlikte tehlikenin devam ettiği unutulmamalıdır. Bu kapsamda denetimlerini sürdüren ekiplerimiz, tedbirlere uyulması konusunda vatandaş ve esnaflarımızı uyarmaktadır. Sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için lütfen tedbirlere uyalım. Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.' denildi.