Haber Merkezi / Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerince 3 ayrı merkez ilçede titizlikle yürütülen vektörle mücadele çalışmaları mevsim şartları da göz önünde tutularak hızlandırıldı.
Şanlıurfa kent genelinde karasinek, sivrisinek, haşere ve özellikle insan sağlığını tehdit eden diğer vektörlerle mücadele çalışmaları kapsamında merkez ilçelerde tüm rögarlar, dere yatakları, yağmur suyu kanalları, fosseptik çukurlar ile su biriken bodrum katları ve atık depolama alanlarını düzenli olarak ilaçlanıyor.


EKİPLER İLAÇLAMAYI MAĞARALARDA YOĞUNLAŞTIRDI
Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadele kapsamında mağaralar bölgesinde de temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle Eyyübiye ilçesinde bulunan ve besiciliğin yapıldığı tespit edilen mağaralarda ilaçlama çalışmalarını artıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sivrisinek, karasinek ve larvalarla mücadelede kararlı bir çalışma yürütüyor.

80 MAĞARA TEMİZLENDİ 300 KAMYON GÜBRE TAŞINDI
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri şuana kadar hayvancılık yapıldığı tespit edilen mağaralar bölgesinde yaklaşık 80 mağarayı temizledi ve 300 kamyon atık gübreyi bölgeden taşıdı. Boşaltılan mağaraları ve çevresini teker teker ilaçlayan ekipler çalışmalar kapsamında 400'e yakın mağarayı temizlemeyi hedefleniyor.