Yüksel POLAT / Şanlıurfa'da uzun yıllardır faaliyette bulunan ve özellikle gençlere yönelik eğitim çalışmaları, seminerler ve konferanslara imza atan RUHA- DER Yönetim Kurulu gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya gelerek RUHA-DER ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Ziyaret toplantısında, RUHA-DER Başkanı İbrahim Halil Tanrıverdi, modern toplumların en büyük eksiğinin maneviyattan uzaklaşmak olduğunu ve bu durumunu da bir çok suçun ve kaosun ortaya çıkmasına sebebiyet verdiğini belirterek; özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte toplumumuz hızla manevi değerlerinden uzaklaşmakta ve bu durum başta gençlerimiz olmak üzere tüm toplumu kuşatmaktadır. Dernek olarak amacımız toplumumuzun manevi değerlerine sahip çıkarak özünü koruması ve bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasıdır' dedi. İbrahim Halil Tanrıverdi bu amaçtan yola çıkarak özellikle gençlerin yetişmesi için çeşitli kurs, seminer ve konferans gibi etkinlikler yaptıklarını belirterek; bu çalışmalarımızı yaparken özellikle medyanın desteğine ihtiyacımız var. Çünkü medya bir toplumun bozulmasında veya toparlanmasında çok büyük öneme sahip bir platformdur' diyerek toplumsal yaşamda medyanın önemine vurgu yaptı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ise toplumsal gelişmede ve kalkınmada manevi değerlerin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu belirterek; İslam coğrafyasına baktığımız zaman dökülen kan ve gözyaşının arkasında maalesef kendi manevi değerlerimizden vazgeçmenin olduğunu görürüz. Toplumun yeniden inşası ve kalkınmanın temel dinamiği manevi değerlerimize sahip çıkmaktan geçmektedir. Topluma yönelik çalışmalarından dolayı RUHA-DER'i takdir ve tebrik ediyor emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' diyerek toplumsal çalışmalarda STK'ların önemine vurgu yaptı.
Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplantısı çeşitli konularda istişarenin ardından sona erdi.