Haber Merkezi /HÜDA PAR Haliliye ilçe başkanı Ali Durmaz ve beraberindeki heyet, Merkez Haliliye ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi Güvenlik Caddesi esnafını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarına kulak verdi.
Esnaf, ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür ederek, sorunlarını dile getirdiler. 2-3 yıldır Karakolun caddeden kaldırıldığını ancak güvenlik için caddeye bırakılan barikatların halen kaldırılmadığını belirten esnaf, 'Bu yüzden mağdur oluyoruz. Birçok esnaf iş yapamadıkları için işyerlerini kapatmayla karşı karşıya.' şikayetinde bulundular.
Resmi makamlara başvuru yaptıkları ve caddeyi kapatan barikatların kaldırılacağı sözünü aldıkları halde, halen bir adım atılmadığını söyleyen esnaf, HÜDA PAR aracılığıyla, mağduriyetlerinin dile getirilmesini istediklerini söylediler.

'Bizim mağduriyetimizi kim giderecek?'
Cumhurbaşkanının OHAL süresi boyunca hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceği sözünü hatırlatan esnaf Mehmet Veysel Kaya, 'Cumhurbaşkanımız bize, OHAL süresince hiçbir esnafın, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi. Biz, 3 yıldır mağdur durumdayız. Dükkanlarımız kapalı. Esnaf kan ağlıyor. Ne yaptıksa, kime gittikse boş, Kimse bir gün olsun bizimle ilgilenmedi. CİMER'e yazdık, valiye çıktık, vali yardımcısına çıktık. Kime çıktıksa, 'OHAL süresince kapalı olacak.' dediler. Bizim mağduriyetimizi kim giderecek? Biz burada kira ödüyoruz. Evler, dükkanlar kira. Ne yapalım, nereye gidelim? Siftah yapmadan eve gitmek ne demek. Esnafı mağdur etmek ne demek? Allah razı olsun yine, HÜDA PAR geldi halimizi sordu. 20-30 yıldır esnafız burada. Esnaf, dükkanını kapatıp gidiyor. Biz nereye gidelim.' dedi.

'Güvenlikten dolayı kapatılmış diyorlar ama ortada güvenlik yok'
Caddede 25 yıldır esnaflık yaptığını belirten Ramazan Kaya, işlerinin durma noktasına geldiğini, vergilerini dahi ödeyemez duruma geldiğini söyledi.
Yetkililere, 'Biran önce mağduriyetleri giderin!' çağrısında bulunan esnaf Kemal Demir ise, 'Biz, valiliğe kaç defa yazılı dilekçe ile durumu bildirdik. 'Güvenlikten dolayı kapatılmış' diyorlar, ama ortada güvenlik yok. Bütün arabalar buraya park ediyor, bunun hiçbir güvenliği yok. Şu anda burası daha tehlikeli bir duruma gelmiş.' şeklinde konuştu.
Eskiden kazancının iyi olduğunu ancak yaklaşık 3 yıldır borçlu bir şekilde eve gittiğini söyleyen Halil İbrahim Ödemiş ise CİMER, BİMER, EGM, Şanlıurfa Valiliği, internet siteleri üzerinden başvuru yapmadığı kimsenin kalmadığını ancak bir sonuç alamadığını söyledi.
' HÜDA PAR olarak esnaf kardeşlerimizin yanında olacağız'
Esnaf ziyaretlerini takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan, HÜDA PAR Haliliye ilçe başkanı Ali Durmaz, mağdur olan esnafın mağduriyetinin giderilmesi için biran önce adımların atılması gerektiğini söylendi.
Yolun kapalı olmasından dolayı alışveriş yapmak için kimsenin cadde esnafına uğramadığını belirten Durmaz, 'Burada bulunan evler ve esnaflar mağdur oluyor. Bu sorunun biran önce halledilmesi için yetkililerin harekete geçmesi lazım. Bu anlamda, ya yolu açmaları ya da esnafın mağduriyetinin giderilmesi için adım atılması gerekiyor. Eğer güvenlik açısından tehlike arzeden bir durum söz konusu ise mağdur olan esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi lazım. Yok, eğer güvenlik açısından bir sıkıntı söz konusu değilse o zaman caddedeki bariyerler kaldırılmalı. Bizler bu konunun takipçisi olup, yetkili mercilerle görüşeceğiz. Bu sorunun çözülmesi, mağduriyetlerin giderilmesi adına HÜDA PAR olarak, esnaf kardeşlerimizin yanında olacağız inşallah.' şeklinde konuştu.