Haber Merkezi /Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hareket eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Sosyal İnceleme ekipleri tarafından son 15 gün içerisinde adres tespiti yapılan 250 dar gelirli aileye soba yardımında bulunuldu.
'Sıcak Yuvam' projesi kapsamında 'Büyükşehirle Yuvanız Isınıyor' sloganıyla projeyi başlatan Büyükşehir Belediyesi, soba dağıtımının yanında karbon monoksit detektörünün dağıtımını da gerçekleştirdi. Detektör eğitimini de beraberinde veren görevliler, olası zehirlenmelere karşın hane halkına detaylı bilgiler veriyor.
Proje kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin Eşi Sema Çiftçi evlere yapılan yardımlarda bizzat katılarak ailelerle bir araya geliyor. Büyükşehir ekipleri, soba yardımının yanı sıra yine tespit ettiği adreslere gıda, giyim ve çocuklar için ise kırtasiye yardımında bulunuyor.
Dar gelirli ailelere ulaşmak için çalışmalar yapıldıktan sonra ailelerle bir araya gelen Sema Çiftçi, Büyükşehir olarak her yerde her zaman insanların yanında olduğunu belirtti.