Haber Merkezi / Gençsin önde yürü inandığın yolda yürü ilkesi ile gerçekleştirilen kongrede Emre Karaçizmeli Şanlıurfa Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.
Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: ' Birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında gençlerin yeri Ak Parti'dir diyerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak, birlik içinde Yeni Türkiye hedefimize ulaşacağız' dedi.
Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ise Ak Parti'nin Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur en büyük partisidir diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan yılmadan yorulmadan gitmeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Şanlıurfa Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat da kongrede bir konuşma gerçekleştirdi. Gençlere hitap eden Polat: ' Sizler yarınımızın bugünden daha güzel olacak değişimin değerlerin ilham alacağımız geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz geleceğimizin teminatı geçlerimizsiniz. Gençleri böyle coşku içerisinde gördüğümüzde bizlerle aynı yolda yürüdüğünüzü görmemiz bizlere mutluluk vermektedir' şeklinde konuştu.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız: ' Cumhurbaşkanımızın önderliğinde seçilme yaşını 18'e düşürürken bunu laf olsun diye değil gençliğin dinamizmi ve ülkemizin geleceğine hep birlikte yön verme arzusundayız. Bu kongremizde dahil olmak üzere her seçimde her kademede gençlerimizin aktif rol almasını bekliyor ve destekliyoruz' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Adayı olarak açıklanan Abdurrahman Kırıkçı üstad Nezip Fazıl'dan bir dize okuyarak başladığı konuşmasına ' Tarihin en yaşlı şehrinden en genç en dinamik çocuklarını görüyorum bu beni heyecanlandırıyor. Gençler, sizler kapitalizmin, sömürünün karşısında dimdik ayakta duran genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliğisiniz' diye noktaladı.
Kongrede Şanlıurfa Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Emre Karaçizmeli kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirebilmek adına çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirterek dava arkadaşlarımızla ve il gençlik teşkilatlarımızla birlikte durmak yok yola devam diye konuştu.
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal da kongrede birer konuşma gerçekleştirerek Şanlıurfa Ak Parti İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını dilediler.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEKONFERANS İLE
ŞANLIURFA'YA SESLENDİ
Kongrenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemi ile katıldığı kongrede gençlere seslendi. Geleceğin Türkiye'sine yön verecek olan sizlersiniz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti'nin kutlu davasında gençlere ne denli önem verdiğimiz herkesçe bilinmektedir dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti İl Gençlik Kolları kongrelerinin vatana millete hayırlı olmasını diledi. Kongre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın protokolü Rabia selamı ile tek tek anons etmesi ile sona erdi.
Kongreye Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa Ak Parti MKYK üyesi Vildan Polat, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Adayı Abdurrahman Kırıkçı, Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli, Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk partililer, il gençlik kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.