Haber Merkezi / 150 öğrenci, 10 öğretmen ve ailelerinde katıldığı Göbeklitepe Gezisi önceden planlandığı gibi çok verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Okul Aile Birliği Başkanı Derya Bebe ve Mehmet Erten'in yolcu ettiği öğrenciler ören yerlerini gezdikten sonra Göbeklitepe Amfi Alanında Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri yanlarında getirdikleri kitapları bir saat boyunca okudular.
Havanında çok güzel olmasını fırsat bilen çocuklar tarihin sıfır noktasında kitap okuma zevkini yaşamış oldular. Örencik ilk/Ortaokulunu da ziyaret eden öğrenciler Okul Müdürü Hasan Yıldız ve öğretmenlerle güzel bir sohbetten sonra yanlarında getirdikleri oyuncak, kıyafet ve kitapları çocuklara hediye ettiler. Geziye katılan öğrencilerden Lütfiye Nur Cici: 'Biz Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri olarak Göbeklitepeyi çok merak ediyorduk, hocalarımızda bizlere burada bir ders işleme fırsatı verdiler hem buraya geldik gezdik gördük hem de kitap okuduk ve tarihin sıfır noktasında kitap okuma heyecanını yaşadık. Ayrıca buradaki Örencik ortaokulundaki öğrencilerle kaynaştık artık bizim Kardeş Okulumuz oldu biz de onları kendi okulumuza davet ettik. Çok mutluyuz.'dedi. Geziye Katılan Tarih Öğretmenleri Selma Şıhanlıoğlu, Erkan Doğan ve Seval Dik, öğrencilere Göbeklitepe'yle ilgili bilgileri yerinde anlatarak bir farkındalık yarattı. Geziye katılan öğretmenlerden Gurbet Demir, Halil Bukam, Gülüm Damla Çot, Sevgi Güleç ve Duygu Koç memnuniyetlerini dile getirerek çocuklarla beraber Tarihin Sıfır Noktası-Göbeklitepe similisyonlarını izlerken ve dinlerken çok etkilendiklerini söylediler.
Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ali Tutluoğlu: ' Biz öğrencilerimizle Tarihin Sıfır Noktası Denilen bu çok önemli yerde bir farkındalık oluşturalım diye öğretmenlerimizle beraber hem kitap okuduk hem de burada soyut olan bilgilerimizi somutlaştırmış olduk. Ayrıca burada bize eşlik eden Örencik İlk/Ortaokulu Müdürü Hasan Yıldız Bey bizlere mihmandarlık yaptı, kendi okulu ve buraları bizlere anlatarak tanıtarak öğrencilerimizin buralara hayran kalması sağladı. Biz emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca ulaşım noktasında okulumuz öğrencilerini Göbeklitepe'ye götüren Aytaç Turizm A.Ş'ye ve Servis Şoförlerine teşekkür ediyorum' dedi