Sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan sivillere yönelik saldırıları, İran'ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edecek.

İran komutasındaki Şii milislerle Beşşar Esed rejim ordusunun, dün akşam, Türkiye ve Rusya'nın girişimiyle sağlanan ateşkesi ihlal etmesi ve Halep'teki sivillerin açılacak koridor üzerinden tahliye edilmesini engellemesine tepkiler sürüyor.

Aralarında insani yardım kuruluşlarının da bulunduğu sivil toplum kuruluşları, sabah saatlerinde ateşkesin İran destekli Şii milisler ve Beşşar Esed'e bağlı rejim güçleri tarafından bozulması ve yaklaşık 6 kilometrekarelik alana sıkışmış durumda olan 100 bin civarındaki sivilin havadan bombardımanla ve topçu atışlarıyla vurulmasına tepki eylemleri yapacak.

Dün Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Başkonsolosluğu önünde yapılan eylemler ve "Halep'e insani koridor açılsın" tepkileri bu akşam İran'ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanul Başkonsolosluğu önünde sürecek.

Türkiye'de eğitim gören Suriyeli üniversite öğrencilerinin yanı sıra insani yardım kuruluşlarının destek vereceği eylemlerde TÜGVA, Genç Eksen, Öncü Nesil Derneği, Ankara İnanç Özgürlüğü gibi sivil toplum kuruluşları yer alacak.

Öte yandan Ankara İnanç Özgürlügü Platformu da yarın saat 11.00'de İran Büyükelçiligi önünde basın açıklaması yaparak, sivillere yönelik saldırıları protesto edecek. AA