Tuğba Polat

Hayırseverlerin kurban bağışlarını ve insani yardım malzemelerini Tanzanya'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Kur'an-ı Kerim dağıtımı yaparak aynı zamanda su kuyusu acıyışı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK'lar açlık ve susuzlukla mücadele eden Afrika ülkelerine yönelik Kurban kampanyası başlattı. Birkaç yıldır yürütülen bu kampanya çerçevesinde Şanlıurfalı hayırseverlerin bağışladığı kurbanları Tanzanya'ya ulaştıran Yedi Başak İnsani Yadım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Vedat Başak yapmış oldukları faaliyeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

2019 Yılı Kurban Bayramı çalışmaları hakkında bilgi veren Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Vedat Savaş yardım kampanyası kapsamında 09-16 Ağustos tarihleri arasında Tanzanya'ya ziyarette bulunduklarını belirterek; 2019 yılı Kurban çalışmaları kapsamında Yedi Başak İnsani Yardım Derneği 3 kıta 16 ülkede çalışmalarını sürdürdü. Şanlıurfa Temsilciliği olarak bizde Türkiye'nin bir çok ilinden ve Şanlıurfa'dan hayırseverlerimizin kurban bağışlarını iletmek üzere Tanzanya'ya gittik. Burada 197 hisse kurban kesimi gerçekleştirerek ihtiyaç sahipleri ve yetimlere dağıttık. Bunun yanı sıra Bagamoyo Köyünde hayırseverlerin katkısı ile açılan su kuyusu açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca Tanzanya'nın çeşitli bölgelerinde eğitim merkezlerini ve yetimhaneleri ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdik' dedi.

Vedat Savaş, Tanzanya'daki çalışmaları kapsamında yaklaşık 1.000 kilometre seyahat ederek Tanzanya'nın en ücra köşelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret ettiklerini belirterek; Çalışmalarımız kapsamında Tanzanya Büyükelçimiz Sn. Ali Davutoğlu'nu ziyaret ederek Kurban çalışması ve sürdürülebilir kalkınma projeleri hakkında fikir alış-verişinde bulunulduk. Daha sonra Darüsselam'da TİKA ziyaret edildi. TİKA Koordinatörü Sn. Halil İbrahim Okur bey ile hem yardım ve hem de sürdürülebilir kalkınma projeleri hakında istişarelerde bulunuldu. Daha sonra Kigoma Milletvekili Sn. Zeynep KATİMBA ile yapılabilecek yardımlarla ilgili görüşüldü' diyerek yapılan görüşmeler ve çalışmalar esnasında edindikleri izlenimler neticesinde Afrika ülkelerindeki ve Tanzanya'daki açlık ve susuzluk tehlikesinin bilinenden daha ileri boyutlarda olduğunu dile getirdi.

Başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından verdikleri destek ile ihtiyaç sahiplerine umut olan hayırseverlere de teşekkür eden Vedat Savaş; Bütün bu güzel çalışmaların temelinde bu güzel insanların bağışları var. Bizler bu hayıra vesileyiz. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun' dedi.