Haber Merkezi / Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki bilgi evlerinde yürütülen faaliyetler kapsamında değerler eğitimi derslerinin yanı sıra sanatsal branşlarda da eğitimler verildiği yaz kursları, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

-Çocukların gelişimine katkı sunuluyor
Tamamen ücretsiz olan yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenciler, kendi ilgi alanlarına göre tercih yaparak kabiliyetlerini keşfetme imkanı buluyor. Resim, ebru sanatının yanı sıra bağlama ve gitar gibi müzik aletleriyle yeteneklerini gösteren çocuklar hem eğlenerek hem öğreniyor.
-Veliler ve öğrenciler yaz kurslarından memnun
İlk ve ortaokul öğrencilerinin yoğun olarak katıldığı kurslarda okulda eğitimi verilen derslere ilgi gösteren öğrenci velilerinden Asuman Akdemir, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 'Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Benim çocuğumun matematik dersi kötüydü, onun için kendisini kursa yazdırdım. Bu tatil döneminde açılan kurslar çocukları sokaktan alı koyup birer faydalı insan olmalarına katkı sunuyor, emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum.'
Çocukların tatil dönemlerini verimli geçirmeleri amacıyla yaz kurslarını açtıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Badıllı, 'Öncelikli hedefimiz bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sunmaktır. Bu kapsamda yaz kursları sayesinde çocuklarımızı adeta tehdit unsuru haline gelen uyuşturucu ve bilişim bağımlılığından bir nebze de olsa uzak tutmak istiyoruz.' dedi.