Seyfullah Polat

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Turizm Acenteleri ve Otel İşletmecileri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan istişare toplantısında bir araya gelerek sorunlarını dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ Başkanlığında Turizm İşletmeleri Temsilcileri istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Dün, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığında düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ, Daire Başkanlığına bağlı Şube Müdürleri, TÜRSAB GAP Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canbek, Şanlıurfa Turizm Geliştirme Dernek Başkanı Hacı Birsen, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Oda Başkanı Merve Ofluoğlu'nun yanı sıra Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Turizm Acenteleri, Otel, Konukevi İşletmecileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ turizmin Şanlıurfa ve bölge için önemine vurgu yaparak; Göbeklitepe, Karahantepe, Harran, Halfeti gibi bir çok arkeolojik, kültürel ve doğal değerlere sahip Şanlıurfa bölgemizin çekim merkezidir. Her geçen gün daha çok misafiri ağırlayan Şanlıurfa'da turizm paydaşı kurum, kuruluş ve işletmelerimizin bir araya gelerek bu potansiyeli daha da yükseklere taşıması hayati bir öneme sahiptir' dedi.

Niyazi Kocadağ 24-27 Mart 2022 tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılacak olan 1. Mezopotamya turizm ve gastronomi fuarı hakkında da bilgi vererek Şanlıurfa'nın tanıtımına ilişkin yapmış oldukları faaliyetlere değindi.

Toplantıya katılan turizm işletmelerinin temsilcileri de Şanlıurfa turizmine ilişkin kaçak ve ruhsatsız işletmeler, kaçak turist rehberleri, denetim, otopark, hijyen gibi sorunları dile getirerek sorunların çözümü için adımların atılmasını dile getirdiler.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantı turizme ilişkin diğer konuların da dile getirilmesinin ardından sona erdi.