İshak Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından düzenlenen ' Şanlıurfa Turizmi' toplantısına katılan Yetkililer ve Şanlıurfalı gazeteciler Şanlıurfa Turizmini masaya yatırdı.

Nisan ayı ile birlikte turizm sezonunu açan ve Nisan ve Mayıs ayı otel doluluk oranı % 100'ü bulan Şanlıurfa'da turizm bereketini konuşmak, ve Şanlıurfa turizmini daha da geliştirmek için atılabilecek adımlar ile ilgili konuları istişare etmek üzere Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) tarafından 'Şanlıurfa turizmi' konulu bir toplantı düzenlendi.

Balıklıgöl Platosunda bulunan ŞURKAV Gastronomi Mutfağında düzenlenen toplantıya ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, ŞURO Genel Sekreteri Merve Ofluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kaya ve Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban bu yıl Şanlıurfa'da 1 milyon turist ağırlamayı beklediklerini ve bu sayının gerçekleşmesinin hayal olmadığını belirterek; ' Öncelikle toplantımıza iştirak ettiklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcımız M. Emin Özçınar'a , Eyyübiye Belediyesi Kültür ve turizmi Müdürü İsmail Kaya'ya ve Şanlıurfa'da görev yapan Ulusal ve yerel medya temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere Nisan ayı ile birlikte Şanlıurfa'da ve Bölgemizde turizm sezonu açıldı. Otel doluluk oranlarımız Nisan ve Mayıs itibarı ile yüzde yüz doluluk oranını bulmuş durumdadır. Bu göstergeler İnşallah Şanlıurfa turizminin dolu dolu geçeceğinin göstergesidir. ŞURO olarak biz Şanlıurfa turizm sezonunun daha dolu ve güzel geçmesi açısından gerekli eğitimlerimizi ve bilgi güncellemelerimizi gerçekleştirdik. Dileğimiz tüm kurum, Kuruluşlarımız, STK'larımız, basın kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızın destekleri ile Şanlıurfa'yı turizmde hak ettiği noktaya taşımaktır. Misafirperver halkımızın destekleri, esnafımızın sahip çıkması ile Şanlıurfa'nın turizm konusunda istediği noktaya geleceğine ve Şanlıurfa'nın turizm gelirinden hak ettiği payı alacağına inanıyoruz' diyerek hassasiyet çağrısında bulundu.