Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530 oldu.

5 köy ve stratejik 3 tepe ele geçirildi

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801, 524 ve 544 rakımlı tepeleri YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 213'ü köy ve 43'i kritik nokta olmak üzere 256'ya ulaştı.

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

TSK'dan Afrin halkına çağrı

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin halkına yönelik iki dilde hazırlanan bildirileri havadan attı.

TSK'nin sosyal medya hesabından da paylaşılan ve 'Afrinli Kardeşlerimiz' hitabıyla başlayan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

'PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler. Teröristlere 'dur' demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin'den ayrılmak isteyenler, TSK'nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT Radyosunu dinleyin.'

'Sana uzattığımız ele güven'

TSK'nin, Afrin'deki teröristlere 'teslim olun' çağrısında bulunduğu diğer bildiriye ise 'Terör örgütü içinde yer alanlar' ifadesiyle başlandı.

Bildiride şunlara yer verildi:

'Türk Silahlı Kuvvetleri barış, huzur ve güven getirmek için Afrin'dedir. Seni asılsız ve boş vaatlerle kandıranların oyununa gelme, aldanma. Seni öne sürenler Afrin'den kaçıyor, en güvenli, en iyi şartlarda yaşamaya devam ediyor. Seni kullanan eli kanlı terör örgütünden uzak dur. Sana uzattığımız ele güven. Türkiye'nin adaletine güven. Türk Silahlı Kuvvetlerine güven. Gel teslim ol. Afrin'de huzur ve barış dolu bir gelecek seni bekliyor.' AA