İLK SIZMA GİRİŞİMİ GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

PYD/PKK teröristleri, Hatay'daki Akbaba Hudut Karakolu'nun karşısına düşen 1083 rakımlı tepeye, Perşembe sabahı sızma girişiminde bulundu. Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile korucular, teröristleri püskürttü. Ancak sisli havayı fırsat bilen 100 kişilik terörist grup, öğle saatlerinde bu kez tünellerden sızmaya çalıştı. Teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve uçaksavarlarla saldırdı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

ATAK HELİKOPTERİ DE SALDIRIYA UĞRADI

Bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, 1083 rakımlı tepe, sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve roketatarlarla ateş altına alındı. Hava desteği için bölgeye ulaşan bir ATAK helikopterleri de isabet aldı. Teröristlerin ateş noktalarının radarlar ile tespit edilmesinin ardından F-16'lar atış ve kaçış noktalarına bomba yağdırdı. Çatışmada 8 askerimiz şehit oldu, 13 askerimiz yaralandı.

HAREKÂTTA İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2295 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi. Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesi de bölücü terör örgütünden temizlendi.

TERÖR HEDEFLERİ SAVAŞ UÇAKLARI TARAFINDAN VURULDU

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları tarafından vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

TSK VE ÖSO RACU BELDE MERKEZİNİN GİRİŞİNE ULAŞTI

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Böylece, Racu beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu. İlerleme sırasında, Perşembe günü TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerimizin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

TOPLAM 120 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.