Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi, eğitim ve öğretimi okul sınırları dışına taşınması gerekliliğinden hareketle 'Geçmişten Günümüze Köprüler-Müzeler ' Projesi kapsamında okulda yapılan sınavlarda derece yapan ve başarı gösteren öğrencileri ödüllendirmek ve yerinde eğitim felsefesiyle 'Yerinde Öğrenmek ve Gözlemlemek' için öğrencilerini Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Mozaik Müzesi gezisi ile ödüllendi.


Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı ve Türk Dili Ve Edebiyat Öğretmeni Sinan Cüüt, Rehber Öğretmen Osman Dağtekin, Görsel Sanatlar Öğretmeni Mihriban Üçeş, Tarih Öğretmeni Selma Şıhanlıoğlu, Tarih Öğretmeni Seval Dik ve Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ziyaret ile ilgili olarak Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Tutluoğlu yaptığı açıklama da: 'Geçmişten Günümüze Köprüler-Müzeler' projesi kapsamında öğrencilerimizin okulda öğrenmiş oldukları bilgileri somutlaştırması için öğretmenlerimiz eşliğinde bu tür organizasyonları yapıyoruz. Çünkü öğrencilerimiz Göbeklitepeyi, Halilürrahmanı (Balıklıgölü), Urfa Kalesini, Beykapısı, Harranı, Gümrükhanını, zaten biliyorlar; ama önemli olan bunları dünya gözüyle görmek ve akıllarında yanı başlarındaki dünyanın bile hayran kaldığı tarihi ve dünya mirası olan değerleri müşahede etmektir, biz bunun için çocuklarımızı ve evlatlarımızı bir farkındalık yaratsınlar diye kendi zihinsel dünyalarında geçmişten 'Günümüze Köprüler-Müzeler' projesi kapsamında gezmeye, görmeye ve müşahede etmeye gönderdik çok faydalı oldu kanaatindeyim, emeği geçenleri kutluyorum.' dedi.


Tarih Öğretmeni Selma Şıhanlıoğlu ise yaptığı açıklama da: 'Biz bu tip organizasyonları yapmak durumundayız; çünkü bu tür gezilerde öğrencinin birçok duyu organını devreye geçirtiyor, daha sağlam bilgiler oluşturma sürecinde müzeler içinde barındırdıkları dünyanı gerçek objelerle bize en iyi yaşatan öğreten yerler olduğu için, bundan dolayıdır ki öğrencilerimizin zihin dünyasında farkındalık yaratıyor ve yerinde görüp yerinde öğreniyorlar ve bir tarih bilinci oluşuyor ister istemez. Merak ediyorlar geçmişlerini ve bu da onların tarihlerini araştırmaya vesile oluyor ve geçmişten geleceğe bir köprü oluşturuyor. Bu tür faaliyetler ve bununla birlikte tarihsel gelişim sürecini kaynakları içinde tanıma, yorumlama ve nesnel ölçülerle yaklaşım kazandırma adına Sosyal Bilimler Lisesi 'Bir Liseden Daha Fazlası' dedik işte şu an bunu uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz umarım faydalı oluyordur. Bu gezinin planlanmasını sağlama aşamasındaki herkese tek tek teşekkür ediyorum. Dedi.


Geziye katılan öğrenciler ise okulda öğrendikleri tarih bilgileri ile tarihi eserleri birleştirdikleri zaman zihinlerindeki tarih olgusun farklı bir boyut kazandırdığını belirterek organizasyondan dolayı Okul Yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Yüksel POLAT