AA / Alınan bilgiye göre, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın ile hasta yakını A.K. arasında henüz öğrenilemeyen nedenle tartışma çıktı.
Araya giren güvenlik görevlileri A.K'yi acil servis dışına çıkardı. A.K, dışarıdan aldığı taşla tekrar acil servise girerek Yalçın'ı başından yaraladı.
İlk müdahalesi acil serviste yapılarak ameliyata alınan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor.
Güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen A.K. ise olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı.
Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, çocuk acil servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın bir hasta yakını tarafından acil serviste görevi başındayken başına sert bir cisimle vurulmak suretiyle darbedildiği belirtildi.
Yaşanan olayın ardından doktorun ameliyata alındığı belirtilen açıklamada, 'Olay sonrası acilen ameliyata alınan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi mevcut olup halen yoğun bakımda takip edilmektedir. Bu tür insanlık dışı yaklaşımlar bölgemizde hizmet eden tüm hekim arkadaşlarımızı ve sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir. Bu menfur olayı tüm hekimler ve sağlık çalışanları adına şiddetle kınıyoruz.' ifadeleri kullanıldı.


Türk Cerrahi Derneği doktorun darp edilmesini kınadı
Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter, 'Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurularak darp edilmesini kınıyoruz.' dedi.
Türk Cerrahi Derneği, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın, bir hasta yakını tarafından darp edilmesini kınadı.
Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter, yazılı açıklamasında, derneğin Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisimle vurularak darp edilmesini kınadığını belirterek, olay sonrası acilen ameliyata alınan Yalçın'ın hayati tehlikesinin sürdüğünü ve halen yoğun bakımda müşahede altında olduğunu bildirdi.
Hiçbir acı veya duyulan öfkenin, şiddeti haklı kılmayacağını vurgulayan Çifter, şunları kaydetti:
'Nitelikli sağlık hizmeti, ancak huzurlu ve güvenli ortamlarda üretilir. Şiddet, sağlık hizmetini kesintiye uğratır; mağdurunun temel haklarını ihlal ettiği gibi, diğer hastaların sağlık hizmeti alma haklarını da ihlal eder. Bu nedenle bir kez daha toplumumuzu sağduyulu olmaya davet ediyoruz.'

STK'LARDAN SALDIRIYA TEPKİ
Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, doktorun acil serviste bir hasta yakını tarafından başına taşla vurularak darbedilmesini protesto etti.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesinde toplanan, aralarında Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi ve Şanlıurfa Tabip Odası üyeleri ile hastane çalışanlarının da bulunduğu grup, pankart açarak saldırıyı kınadı.
Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının bir canı kurtarmak ve bir acıyı dindirmek amacıyla 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermeye çalıştığını söyledi.
Dün gece hastanenin acil servisinde görevli doktorun hasta yakını tarafından darbedildiğini hatırlatan Altay, şöyle konuştu:
'Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Polikliniğe 4 yaşında bir kız çocuğu ailesiyle başvurmuş. Yapılan fiziki muayenesi sonrası tetkikleri istenmiş ve biyokimya laboratuvarında tetkikleri çalışılmaya başlanmış. Yapılan fizik muayenesinde hayatı tehdit edecek menenjit gibi bir bulguya rastlanmadığı tespit edildikten sonra hastaya gerekli tıbbi müdahale damar yolundan sıvı ve antibiyotik desteği, ateş düşürücü uygulanmaya başlanmış. Tedavisi halen devam etmekteyken hastanın babası tarafından çocuk acil polikliniği önünde Dr. Ahmet Yalçın'a öncesinde sözlü saldırı daha sonra da filli saldırı düzenlemiştir. Yaklaşık 10 kilogram ağırlığındaki taşı doktorumuza fırlatmış, hekimin eliyle kendisini koruması üzerine ikinci defa taşla kafasına vurmuştur. Kafatası kırılan arkadaşımız ameliyata alınmış ve hala yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir.'
Altay, saldırıyı gerçekleştiren kişinin cezalandırılmasını beklediklerini vurgulayarak 'Sağlıkta şiddete sıfır tolerans uygulaması ve şiddete başvuranların en ağır şekilde ve caydırıcı cezalarla cezalandırılmasını başta hekimler olarak tüm sağlık çalışanları olarak istiyoruz.' ifadesini kullandı.
Açıklamanın ardından, zanlı A.K'nin yakınları, olayda kendilerinin mağdur olduğunu iddia ederek yetkililerle görüştü.
Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Faruk Günak da yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan saldırıyı kınadıklarını belirtti. Hekimliğin kutsal bir meslek olduğuna dikkati çeken Günak, zanlının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini aktardı.
Öte yandan, başta Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık olmak üzere birçok kişi de sosyal medya hesaplarından olaya tepki gösterdi. Vatandaşların üzüntülerini dile getirdiği söz konusu olay Twitter'da 'artıkyeter' etiketiyle 'Türkiye trend topic' listesinde yer aldı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, hasta yakını A.K. tarafından başına taşla vurularak yaralanmıştı. İlk müdahalesi acil serviste yapılarak ameliyata alınan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın tedavisi yoğun bakımda sürüyor.

ZANLI TUTUKLANDI
Şanlıurfa'da, acil serviste doktoru darbettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği'ndeki olayın ardından gözaltına alınan A.K'nin Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği'nde görevli Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, hasta yakını A.K. tarafından başına vurulan taşla yaralanmıştı. İlk müdahalesi acil serviste yapılarak ameliyata alınan Yalçın'ın tedavisi yoğun bakım servisinde sürüyor.