Kobani'de DAİŞ ile Kürt guruplar arasında devam eden çatışmalar 76. gününde yeniden şiddetlendi. Dün akşam saatlerinde YPG, Kobani'nin yüzde 80'ini kontrolleri altına aldığını açıklarken bugün DAİŞ birçok noktaya birden bomba yüklü araçlarla saldırı düzenledi. Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılar sonrası birçok yerde eş zamanlı patlamalar meydana geldi.


DAİŞ ile YPG güçleri arasında Suriye'nin Halep şehrine bağlı Ayn el-Arap (Kobani) ilçesindeki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Suruç ilçesinin karşısında yer alan Kobani'deki Ayn El-Arap Sınır Kapısı'na Sabah 06.00 sularında bomba yüklü 2 araçla saldıran DAİŞ, kapıda büyük zayiata neden oldu. Patlamalarda çok sayıda YPG militanı yaşamını yitirirken, yaralanan 22 YPG'li ise Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralılar arasında peşmergelerin de olduğu öğrenildi.

DAİŞ'in sınır hattındaki yoğun saldırılarına karşı ABD öncülüğündeki koalisyon jetleri de Kürt gruplara havadan DAİŞ'i bombalayarak destek verdi. Diyarbakır'dan kalkan Türk jetleri ise bölgede alçaktan keşif uçuşları yaptı. Bu arada bir havan mermisi ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü. Kimsenin yaralanmadığı bu gelişme sonrası çok sayıda tank ve obüs, Kobani'yi gören hakim tepe ile sınır hattında konuşlandırıldı.

DAİŞ'in sınır kapısını aldığı ileri sürülürken YPG kaynakları kapı kontrolünün kendilerinde olduğunu bildirdi. Öte yandan bomba yüklü araçların Türkiye tarafından Kobani'ye geçtiği iddia edildi. Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü Suruç Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada iddialar reddedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu saldırılardan biri, sınır kapısının Suriye tarafında bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıda, aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır. Birtakım iddiaların aksine, hiçbir resmi yetkilinin bomba yüklü aracın Türkiye'den geçtiğine dair bir beyanı olmamıştır. Sınır bölgemizde teyakkuzda olan güvenlik güçleri, gece geç saatlerden beri Suriye tarafında başlayan hareketliliği tespit etmiş ve gerekli tüm önlemleri almıştır. Bu çerçevede, çatışmalar nedeniyle risk altında olan basın tepesi de bugün için boşaltılmıştır." AA