Haber Merkezi / Öğrenciler tarafından okul bahçesinde bulunan baykuş yavrusu Şanlıurfa Suruç Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ömer Dağcı tarafından Şanlıurfa Büyükşehir İtfaiyesi aranarak yardım istendi. Olay yerine hemen gelen itfaiye ekibi önce hayvanı kontrol ederek herhangi bir yaralanmanın olmadığını tespit etti. Ardından kuşun yuvasının bulunduğu ağaç belirlendi.
İtfaiye ekibi öğrencilerin ve çevre halkın bakışları arasında itfaiye aracı merdivenin kurulumu ile yavru kuşu ağaçlar arasındaki yuvasına yerleştirdi. Alkışlarla tezahürat çeken öğrenciler yardıma gelen itfaiye ekibine teşekkürler etti. Kahraman itfaiyeciler bunu yapmanın hem bir insanlık görevi ve hem de asli görevleri olduğu açıkladılar.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Suruç Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ömer Dağcı, 'Okulumuz geçen yıl topladığı mavi kapaklar sayesinde bir engelli vatandaşın tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağladı. Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden sağlanan kuş yuvalarını okul ve pansiyonumuzun bahçesinde bulunan ağaçlara yerleştirerek hayvanlara olan sevgimizi belirttik. Bütün bunlar öğrencilerimizin katkıları ile yapıldı. Bugünkü olayda yavru baykuşun yuvasına kavuşması yine hepimizi sevindirdi. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren İtfaiye personeli ve idaresine teşekkürler ediyorum' dedi.
Operasyon sonunda itfaiye aracı alkışlar arasında olay verinde ayrıldı.