Şanlıurfa AK Parti tarafından hazırlanan, Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü İlçe belediyelerinin ve teşkilatlarının de katıldığı bayramlaşma törenine Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

Hacı Bekir sofrasında düzenlenen bayramlaşma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Milletvekilleri; Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Abdülkerim Gök, Emin Önen, Mahmut Kaçar İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Teşkilatları, Sivil toplum Kuruluşu Temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Şanlıurfalıların bayramını tebrik ederken Bayramın Şanlıurfa'ya ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Burada konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Yerel seçimlerde üçüncü yaptığınız Şanlıurfa'yı Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye birincisi yapmanızı istiyorum" dedi.

AK Parti hükümeti olarak bugüne kadar verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini söyleyen Bakan Çelik, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermelerini istedi.

Çelik, "Şanlıurfa'da Erdoğan'a öyle bir destek vermenizi istiyorum ki yerel seçimlerde üçüncü yaptığınız Şanlıurfa'yı Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye birincisi yapmanızı istiyorum. Sayın Başbakanımızın 12'nci Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'ya Şanlıurfa'dan Türkiye birincisi olarak çıkması inanın Şanlıurfa'ya yeni şeyler kazandıracaktır" diye konuştu.

'5 SAATTEN FAZLA KESİNTİYE ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK'

Bölgedeki elektrik kesintilerine de değinen Çelik, Kesintilerin Türkiye Elektrik İletim A.Ş'den (TEİAŞ) kaynaklı gündüz 2,5 gece 2,5 saat olduğunu, bunun dışındaki bir kesintiye asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu: "Bu kesintinin şirketle, bizimle, sizinle ilgisi yok. Bu genel bir elektrik politikasından ve yaşanan sorunlardan kaynaklanıyor ama 5 saatin dışındaki kesintilere hemen müdahale etmemiz gerekiyor. Teşkilata, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, bize ulaşın. Bu konudaki yanlışlığa kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Kesintiler 5 saatin üzerinde olduğu zaman bunun hesabını soracağımız insanlar bellidir. Sizlerden bu konuyla ilgili dayanışma içerisinde olmamızı istirham ediyorum" dedi.

Bayramlaşma töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Milletvekilleri de birer selamlama konuşması yaparak vatandaşın bayramını kutladılar.

yaklaşık olarak iki saat süren bayramlaşma töreninin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa'dan ayrılmak için hava alanına hareket etti.