Yüksel POLAT / Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şair Nabi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Elçi, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'ın yanı sıra çeşitli STK temsilcileri, Kızılay Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve delegelerin katıldı.
Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kızılay'ın toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneği olduğunu belirterek ; ' Bizim medeniyetimizin en asli unsurlarından bir tanesi yardımlaşmaktır. 'Komşusu açken tok uyuyan bizden değildir' düsturu ile donanmış bir millet ihtiyaç sahibine her zaman elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir. İşte Kızılay bu düsturun bir önemidir ve kurulduğundan bu tarafa özellikle de son yıllarda üç kıtada binlerce ihtiyaç sahibine insani yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir' dedi. Vali Abdullah Erin dünya nüfusun hızla arttığını ve günümüzde 3,5- 4 Milyar insanın açlık ile mücadele ettiğini belirttiği konuşmasında yardımlaşmanın önemine vurgu yaparak Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanlığını üç dönem boyunca yürüten Ahmet Elçi ve Ekibine teşekkür ederek yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi.
Üç dönem boyunca Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanlığını yürüten Ahmet Elçi ise görev yaptıkları üç dönem boyunca yürüttükleri faaliyetlere değinerek ; ' Kızılay gibi yurt içinde ve yurt dışında din dil, ırk gözetmeksizin yardım ulaştıran köklü bir kurumda üç dönem boyunca ekip arkadaşlarımız ile birlikte görev yapmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu onurlu görevde hayatını kaybeden Kızılay şehidi M. Talat Akay abimize de Allah'tan rahmet diliyorum' dedi. Başarılı bir çok çalışmaya imza atan ve geçen yıl hayatını kaybeden M. Talat Akay'ın anıldığı toplantıda bir çok Kızılay çalışanı ve gönüllüsü duygusal anlar yaşadı.
Konuşmaların ardından faaliyet raporları, bütçeler ve denetim raporlarının ardından gidilen seçimde oy kullanan 118 delege tek liste halindeki Dr. Ahmet Hamdi İnan ve Yönetim Kurulu üyelerini üç yıllığına seçti.
Seçim sonrasında kürsüye çıkan yeni Kızılay Şanlıurfa Şube Başkanı Dr. Ahmet Hamdi İnan teveccühlerinden dolayı delegelere teşekkür ederek; Üç dönem boyunca başarılı çalışmalara imza atan Ahmet Elçi ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerde aynı düstur ile bu çalışmaları daha da ileriye taşımanın gayretinde olacağız' diyerek başta Şanlıurfa Bölgesel Kan Merkezi, Yurt yapımı gibi projelerin hayata geçirilmesi için adım atacaklarını dile getirdi.
Seçim Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yönetimi devreden Ahmet Elçi ve Yönetim Kurulu üyelerine plaket takdiminin ardından sona erdi.