Haber Merkezi / Göreve geldiği günden bu yana halka hızlı ve etkin hizmet sunabilmek amacıyla, yollar, kavşaklar, köprüler, dönüşüm projeleriyle, altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla, Şanlıurfa'ya yeni bir çehre kazandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ' 24 ayda yaptığımız her tasarrufu yatırıma dönüştürdük' dedi

6 YENİ FABRİKAYI ŞANLIURFA'YA KAZANDIRIYORUZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 32 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 30 Milyon TL'lik bir yatırım ile özellikle en fazla istihdamın olduğu ayakkabı sektöründe 6 adet hazır fabrika kurarak hem üretime hem de istihdama destek oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın desteklediği proje ile Büyükşehir Belediyesi 6 adet fabrika kuracak. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan şehri Şanlıurfa'da işsizlik ve istihdam sorununu görmezden gelmeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen görev ve sorumluluktan kaçmayarak OSB'de Valilik tarafından yer tahsisi yapılan alanda 6 adet fabrikayı Şanlıurfa'ya kazandırıyor. Şanlıurfa'ya baktığımız zaman en önemli sıkıntılarımızdan biri işsizlik diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Organize Sanayi Bölgesine kurulacak 6 adet fabrika sayesinde 3 vardiya halinde maksimum yaklaşık 4500 kişinin istihdam edilebileceğini müjdesini verdi. Valilik toplantı salonunda yapılan protokol imza töreni toplantısında değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yapacağımız 6 fabrika ile ''Amacımız ilerleyen zamanlarda Şanlıurfa'da işsizliği tamamen sıfıra indirmek'' dedi.

SATIN ALMAK YERİNE KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

Büyükşehir, El değmeden üretim, alt ve üst yapı çalışmaları, estetik ve uzun ömürlü çözümlerle merkez ile kırsala hizmette durmadan devam ediyor. Şanlıurfa'nın en doğusuna ve en batısına, öz kaynaklarıyla el değmeden ürettiği kilitli parke ve bordür taşları ile büz ve beton boru ile yeni bir görünüme kavuşturan, alt ve üst yapı sorunlarını ivedilikle çözen büyükşehir belediyesi, Şanlıurfa'nın ekonomisine katkı sunuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan BELTAŞ Genel Müdürlüğü bünyesinde üretilen ürünlerle hem belediyenin hem de özel sektörün ihtiyaçlarına çözüm sunarak dışarıdan hizmet alımı yapmadan tasarruf sağlıyor. Kilitli parke taşlarıyla merkez ve kırsalda yolları temiz ve kullanışlı bir görünüme kavuşturan büyükşehir belediyesi, ürettiği büz borularla da kırsalda alt yapı çalışmaları ile çözüme ivme kazandırıyor. Farklı boyut ve ebatlarda dökme taşlar TSE belgeli tam otomasyonlu makinalarla el değmeden üretilerek laboratuvar testlerinin ardından şehir merkezi ve kırsal mahallelerde kullanılıyor.

URFA KALE ETEĞİ'Nİ GECEKONDULARDAN TEMİZLEDİK

Şanlıurfa'nın turizmde daha da canlanması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kale Eteği Projesinde yıkım çalışmalarını tamamladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Kale Eteği Güney kısmında başlattığımız istimlak çalışmalarıyla alanı tüm hemşerilerimizin, yerli ve yabancı misafirlerimizin gönül rahatlığıyla gezip dinlenebileceği güvenli bir yeşil alana dönüştürdük.

OTO GALERECİLER SİTESİNİ YIKIP YENİ YERİNE TAŞIDIK

Kent merkezinde yer alan ve şehir trafiğini olumsuz etkileyen 'Yıllardır yıkıldı yıkılacak denilen' Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesinin yıkım işlemlerini tamamlayarak şehrin merkezinde kalan oto galericiler sitesini yeni yerine taşıdık. Böylece şehrin tıkanan noktalarındaki trafik sorunlarını çözerek şehrin rahat bir nefes almasını sağladık.

'KIZILAY MEYDANI PROJESİ' İÇİN ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAT EDİLDİ

Şanlıurfa'ya yeni meydanlar, yeşil alanlar kazandırmak için şehir merkezinde hasarlı olan ve tarihi dokuyu bozan betonarme yapıların yıkım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi 'Kızılay Meydanı Projesinde' önemli bir aşama daha kaydetti. İlk olarak eski ŞANMED binası olarak bilinen yapının yıkım işlemlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Kızılay Binasının da yıkım işlemlerini tamamlayarak rotayı Kızılay Meydan Projesi'nin bir diğer aşaması olan Köprübaşı'ndaki Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)e eski binasına çevirdi. Geçtiğimiz günlerde Ankara ziyaretinden müjdelerle dönen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 'Şanlıurfa'nın uzun zamandır beklediği, beni de çok heyecanlandıran projelerden biri 'Kızılay Meydanı' Projemizde, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası eski binasının tapusunu da alarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktık. Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun' dedi. Önümüzdeki süreç içerisinde eski ŞUTSO binasının da yıkım işlemlerine başlanarak Şanlıurfa'ya modern bir meydan kazandırılmış olacak.

BÜYÜKŞEHİR, KENDİ SEBZE VE MEYVE KURUTMA TESİSİNİ HİZMETE AÇIYOR

Bereketli toprakları ile tarımın başkenti Şanlıurfa'da yenilikçi çalışmalar başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerjiden en iyi şekilde istifade edebilmek için 'Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi' ve 'Modern damlama sulama sistemi ile seracılık' tesislerinin temelini attı.

Şanlıurfa; güneşi, suyu, bereketli toprakları ile önemli tarım topraklarına sahip olan,

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilimize yeni bir çehre kazandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen, Arkeolojik keşiflerle tarihin yeniden yazılmasına vesile olan, kültürel ve sosyal projelerle, dini değerlerinden dolayı tarihi kimliğini ön plana çıkaran, dünyada ses getiren bir şehirdir.

Büyükşehir Belediyesi olarak sahip olduğumuz bu potansiyeli korumak adına Şanlıurfa'mız için her gün tüm kadromuz ile 7/24 daha çok çalışıyor her gün yeni projelere imza atıyoruz.

Normal belediye çalışmalarının yanı sıra insana dokunan ve istihdam sağlayan çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde sürdürüyoruz.

'MODERN DAMLAMA SULAMA SİSTEMİ İLE SERACILIK'

Yenilenebilir enerjiden en iyi şekilde istifade edebilmek için 'Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi' ile modern ve tam otomatik bir sistem ile 'Toplum Temelli Sulama Seracılık' projesini hayata geçirdi. Böylece İstihdamın ve ekonominin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için Uluslararası Göç Kuruluşu (IOM) tarafından tamamı hibe yoluyla, Güneş Enerjisi sistemiyle yerel ürünlerin (meyve ve sebze) kurutulmasını sağlayacağız ve Şanlıurfa'da seracılık ve yeşil tarıma yeni bir ses getireceğiz. Yakın bir zamanda bu tesislerin devreye girmesiyle burada da hem istihdam sağlanacak. Hem de günlük 1,5 ton yöresel meyve ve sebzelerimizi kurutacağız. Bu kurutulmuş ürünler Avrupa'nın istediği standartlarda olacağı için o ülkelere de rahatlıkla ihraç edeceğiz.

ŞANLIURFA'YA HAYVANCILIĞI KALKINDIRACAK DEV TESİS

Şanlıurfa'nın, hayvancılık ve tesisleşme alanında gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen büyük bir potansiyeli olduğunu bilen ve bu yönde kentin kalkınmasına destek olmak için Hayvan Borsası inşaatında çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi modern bir tesisi Şanlıurfa'ya kazandırıyor. Eyyübiye İlçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki Hayvan Pazarı bitişiğinde 56 bin metrekare alan üzerine kurulan Hayvan Borsası projesi sayesinde bin büyükbaş ile 5 bin küçükbaşın aynı anda alıcı ve satıcıya ulaşması sağlanacak. Proje alanında ayrıca 2 adet lokanta, 8 bin m2 otopark, 500 m2 hasta hayvanlar için karantina padokları, bay-bayan tuvaletler, 2 adet büfe, hayvan indirme rampaları da yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR KENDİ ÇİÇEĞİNİ ÜRETEREK YILLIK 1,5 MİLYON TL TASARRUF SAĞLIYOR

Bereketli Hilal Coğrafyasında yer alan Şanlıurfa; suyu, bereketli toprakları, güneşi ile GAP Bölgesinin önemli bir tarım şehridir. Son yıllarda GAP Eylem Planı kapsamında, tarıma dayalı sulama imkanlarının artması ve Jeotermal kaynaklarının da kullanılması, sulu ve verimli arazilerin artmasını sağlamıştır. Bu büyük potansiyelinden dolayıdır ki Şanlıurfa'mız, GAP içerisinde 'tarım ve tarıma dayalı ihracat üssü' olarak değerlendirilmektedir. Dünyanın en verimli topraklarını işleyen Şanlıurfa; çalışarak, üreterek her geçen gün gelişerek değişiyor… Büyükşehir Belediyemize bağlı, üç ayrı bölgede, toplamda 815 dekar alanda, 3 adet fidanlığımız bulunmaktadır. Bu fidanlıklarımızda uzman ekiplerimizce bölgemize ait bitki ve ağaçların AR-GE çalışmalarını yaparak kalite standartlarını arttırıyoruz. Fidanlıklarımızda; Meyve ağaçları, Peyzaj bitkisi üretimi, fidan boylandırma ve seralarda mevsimlik çiçek üretimi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Ağaç-Çalı-Mevsimlik çiçek üretimi ile birlikte yerli tohumdan biber yetiştirerek dünyanın en kaliteli isotunu yetiştiriyoruz… Şanlıurfa Tarım Şehridir. Sahip olduğumuz bu zengin mirasın farkındayız…. Her şeyin en güzeline layık olan Şanlıurfa'mızın hak ettiği yere ulaşması için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.

KIZILKOYUN NEKROPOLLERİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Şanlıurfa'da yaklaşık 2 bin yıllık kaya mezarlarının bulunduğu Kızılkoyun Nekropolü ışıklandırıldı. Kale Eteği ve Haleplibahçe ile birlikte dünyanın en önemli Nekropol alanı olarak kabul edilen bölgede yer alan Kızılkoyun'un ışıklandırılması ile tarihi alan bambaşka bir görüntüye büründü. Tarihi şehrin gecelerine ayrı bir güzellik sağlayan Kızılkoyun mağaraları yeni görüntüsüyle görenleri adeta büyülüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatıyla başlatılan ışıklandırma çalışmaları, yapılan demo uygulamasının ardından hayata geçirildi. Kale Eteği ve Haleplibahçe ile birlikte dünyanın en önemli nekropol alanı olarak kabul edilen bölgede yer alan Kızılkoyun'un ışıklandırılması ile tarihi alan bambaşka bir görüntüye büründü.

ŞANLIURFA'NIN TESCİLLİ LEZZETLERİ TARİHİ KONAKTA TANITILACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Haleplibahçe havzasında bulunan Sakıbın Köşkü'nde başlattığı restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Aslına uygun olarak yenilenen tarihi yapı 'Gastronomi Merkezi' olarak hizmet vermek için gün sayıyor. Gastronomi merkezinde, Şanlıurfa'ya özgü yöresel lezzetlerin tanıtılması planlanıyor. Tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe'ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa'nın gastronomi alanındaki lezzetlerini UNESCO'ya tescil ettirmekte kararlı olan Büyükşehir Belediyesi 'Dünyanın En Eski Mutfağı' sloganında yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Adeta bir açık hava müzesi olan Şanlıurfa'da, turizme ve tarihi alanlara yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün de üzerinde önemle durduğu, tarihe tanıklık eden Sakıbın Köşkünün gastronomi merkezine dönüşümü için tarihi dokusunu koruyarak restorasyon çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Çiğ Köfte, ciğer kebabı, boranı, ağzı açık, ağzı yumuk gibi Şanlıurfa'ya özgü tescillenmiş yöresel lezzetlerin de misafirlere sunulacağı mekanda yemeklerin yapılma aşamaları da yemek hazırlama atölyesinde görülebilecek. Proje ile Şanlıurfa'nın köklü mutfağının tanıtılması hedefleniyor.

TARİHİN BAŞLANGIÇ NOKTASINDA SICAK BALON UÇUŞU

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, uçuş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Sıcak Hava Balonuna binmenin farklı bir duygu olduğunu belirterek, 'Şanlıurfa semalarını renklendiren balonun ilk uçuşuna da katılmak mutluluk verici. Balonla uçuşun ayrı bir güzelliği, duygusu var. Şanlıurfa'nın bu turizm destinasyonu içerisinde yer alması bizim için çok önemli, Ezel Turizme, Bilge Beye teşekkür ederim. Şanlıurfa'da balon uçuracağız demişti bugün sözünde durdu balonu uçurduk, biz de çok heyecanlıyız. Şanlıurfa, Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olmayı sürdürecek, insanların muhakkak Göbeklitepe'ye gelmeleri gerekiyor, buraya geldiklerinde bir başka güzellikle karşılaşacaklar, bu da Sıcak Hava Balon uçuşları... Yeryüzünden seyrettikleri Şanlıurfa'yı, Göbeklitepe'yi bir de gökyüzünden seyretmiş olacaklar.