Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, görüşmede St. Petersburg'daki metroda meydana gelen terör saldırısından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek, Putin'in şahsında tüm Rus halkına taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme vesilesiyle bu sabah İdlib'de sivillere yönelik bir saldırıda kimyasal silah kullanılmasına da değindi.

Bu tür insanlık dışı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, bunların Astana süreci kapsamındaki tüm emekleri heba etme riski taşıdığına da dikkati çekti.

Terörle mücadelede işbirliğini daha da güçlendirmenin önemine işaret eden iki lider, Suriye'de kırılgan ateşkesin sürmesi için ortak çaba harcamanın gerekliliğini vurguladı.

"Türkiye Rusya'nın yanında"

Öte yandan, Erdoğan'ın, St. Petersburg metrosundaki patlamaya ilişkin Putin'e dün bir taziye mesajı gönderdiği de bildirildi.

Erdoğan mesajında, Putin'in de şehirde bulunduğu sırada St. Petersburg metrosunda meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin ve çok sayıda yaralının bulunduğunu üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu hain terör saldırısı karşısında Türkiye'nin Rusya'nın yanında olduğunu, yıllardır terörle mücadele eden ülkemizin acınızı en iyi şekilde anladığını belirtmek isterim. Bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Zat-ı Devletlerinin şahsında, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları ile dost Rusya halkına en samimi taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum." AA