Haber Merkezi / Şanlıurfalı iş adamı Mehmet Günak: 'Faizdeki gerilemeye çizilen felaket senaryoları boş çıktı'
Şanlıurfa'nın önde gelen iş adamlarından Mehmet Günak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı faiz indiriminin ardından yazılan felaket senaryolarının boş çıktığını belirterek, 'Bugün gelinen noktaya bakıldığında dövizin iddia edildiği gibi yükselmemesi ülkemiz açısından son derece sevindiricidir' dedi.
İş adamı Mehmet Günak, Merkez Bankasının, fiyat istikrarı ve finansal istikrar prensibi doğrultusunda aldığı faiz indirimi kararının ülke ekonomisi açısından atılmış en önemli adım olduğunu hatırlattı. Günak, alınan bu kararın piyasa faizlerine düşüş yönünde olumlu etkisinin önümüzdeki dönemde daha net görülebileceğini, enflasyonda düşüş ve cari açıkta azalma ile toplumun her kesiminin yüzünün güleceğini ifade etti.
Girişimciliğin önündeki en önemli engelin mevduat faizi olduğunu vurgulayan Günak, faizdeki düşüşün yatırımları daha cazip hale getirmeye başladığını söyledi. Günak, 'Merkez Bankası'nın doğru ve zamanında yaptığı müdahale sonucu 425 baz puanlık faiz indirimi ile paradan para kazanma dönemi son bulmaya başlamıştır. Çünkü, yüksek faiz yüzünden yatırımcı iş kurup, risk almak yerine parasını bankaya yatırmayı daha cazip buluyordu' diye konuştu.
Günak, Merkez Bankası'nın müdahalesinin bununla da kalmayıp faizlerin daha da aşağıya çekileceği beklentilerinin piyasaya moral ve motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayarak, faizdeki gerileme bununla kalmadığında enflasyon canavarının belinin kırılacağını kaydetti.
İş adamı Mehmet Günak, siyasi ve ekonomik istikranın önemine de vurgu yaparak, 'Önümüzde seçimsiz 4 yıllık bir dönem var. Bu dönemi toplum olarak en iyi şekilde değerlendirip, hepimiz memleketimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Çünkü bu vatan hepimizin, bunun bilinci ile var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz' ifadelerine yer verdi.
İş adamı Mehmet Günak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin içerde ve dışarıda birçok problemle mücadele ederek, hepsinden anlının akı ile çıktığını, bundan sonraki süreçte vatanını seven herkesin yatırım yaparak iş ve istihdam sağlamasının önümüzde duran en önemli görev olduğunu sözlerine ekledi.