İshak Polat

Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını gerçekleştiren Şanlıurfa Kent Konseyi faaliyetlerine başladı. 15 branşta oluşturulan 'Çalışma Grubu' ndan birisi olan ' Suriyeli, Iraklı muhacirler ve Göç' Çalışma Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

26 Kasım 2017 tarihinde seçime gidilerek yeni yönetimini belirleyen Şanlıurfa Kent Konseyi, Şanlıurfa'nın sorunlarının tespiti ve çözüm önerileri noktasında kolları sıvadı.

Erkan Sözen Başkanlığındaki Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu ilk olarak Kadın, Engelliler, Çocuk ve Gençlik Meclislerini kurmaya başlarken yine Konsey bünyesinde oluşturulan 15 ' Çalışma Grubu' da çalışmalarına başladı. Bu Çalışma Gruplarından birisi olan ve yaklaşık 600 bin Suriyeli ve Iraklı muhacirin yaşadığı Şanlıurfa'da muhacirlerin sorunlarını tespit etmek, bu konuda raporlar hazırlamak ve ilgililere sunmak üzere oluşturulan ' Suriyeli, Iraklı muhacirler ve Göç' Çalışma Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İnsani Yardım Platformunda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Yürütme Kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, M. Talat Akay, Osman Gerem'in yanı sıra Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Suriyeli ve Iraklı STK temsilcileri katıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda muhacirlerin Eğitim, Sağlık, İstihdam, Kültür-Sanat, Kadın konu başlıkları altında sorunları masaya yatırılırken ilgili STK temsilcileri tarafından belirtilen konu başlıkları ile ilgili rapor hazırlamalarına karar verildi.

Çalışma Grubunun muhacirlere yönelik ilk toplantısı hakkında gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen amaçlarının Şanlıurfa'nın önünü açacak çalışmalara imza atmak olduğunu belirterek; Şanlıurfa 600 bin civarında Suriyeli ile en çok muhacire ev sahipliği yapan şehirdir. Bu misafirlerimizin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini kendilerinden öğrenerek kendi STK'larımızın da tespitleri ile birleştirip raporlaştırarak Yürütme Kurulumuza sunacaklar. Bizde Şanlıurfa Kent Konseyi olarak bunların ışığında kendi raporumuzu oluşturup ilgili makamlara ileteceğiz' diyerek daha sonra bununla ilgili makamlara tavsiyelerde bulunacaklarını dile getirdi.