Haber Merkezi / Düzenli aralıklarla öğrencileri okullarında ziyaret eden Vali Tuna; bu kez Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Merkezinde öğrencilerle buluştu. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan'ın öğrencilere yönelik Çanakkale konulu söyleşisine katılan Vali Tuna; Çanakkale'de yaşananları tarih sayfalarındaki bir not gibi görmemek gerektiğini, Çanakkale'de yaşananların iyi anlaşılıp dersler çıkarılması gerektiğini belirtti.
Çanakkale'de şehit olan ecdada layık olabilmek için yapılan her işte iyi birer birey olarak topluma faydalı insanlar olmayı hedeflemek gerektiğini dile getiren Vali Tuna: "İnsanlara ve topluma faydalı olmak için gayret göstereceğiz. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Sorumluluklarımızın hakkını vermeliyiz.
Zulme karşı mazlumun yanında yer alan, onların sesini seslendiren bir ülkeyiz. Bu yüzden o kadar ihanete rağmen, oynanan oyunlara rağmen Allah bizi yere düşürmedi ve hep yanımızda oldu" dedi.
Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip il olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Vali Tuna: "İnşallah bu genç nüfusu okullarımızda çok iyi eğiteceğiz. Hepsi önemli yerlere gelerek bu ülkeye hizmet edecekler. Bu da bize gurur verecek. Sizlere de bu yolda muvaffakiyetler diliyorum" dedi.
Öğrencilerle daha önceki buluşmaları sırasında duyurduğu yarışma çağrısını da yineleyen Vali Tuna; Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine adlı şiirini 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe kadar hatasız ezberleyen herkese çeyrek altın hediye edeceklerini belirtti.