Haber Merkezi / Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende basın açıklamasını yapan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemşiresi Tuba Fırat şunları söyledi;
Modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs, tüm dünya'da hemşireler günü ve bugünü de içine alan 12-18 Mayıs tarihleri arası hemşireler haftası olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, hemşirelik haftası boyunca hemşirelik mesleğine toplum yararına gelişiminin önündeki engelleri toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir.
Toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı nitelikli ve güvenilir hemşirelik hizmetine ulaşabilmesinde hizmetin sunumuna imkan verecek sağlık hizmeti sunum sistemi yapısı kadar temel hemşirelik eğitimi çalışma ve istihdam koşulları kendi hizmetini kendi yönetmede özerklik emek karşılığında hak edilen ödeme ve güvenli çalışma ortamları da çok önemli belirleyicilerdir. Türk hemşireler derneğinin üyesi olduğu Uluslararası Hemşirelik Konseyi her yıl olduğu gibi bu yıl içinde tüm ülkelerde tartışılmak üzere bir tema belirlemiştir.
Bu yılın teması, 'hemşireler değişim için bir güç, sağlık için yaşamsal bir kaynaktır.' Çok sık kullanılan değişim kavramı, aslında içini doğru anlamlarla doldurmadığımızda hedeflenen sonuca ulaşmada engeller ile karşılaşmamıza neden olabilir. Bazen değişim adına yapılan bir uygulama ciddi bir geri adım da olabilir. Hemşirelik mesleğine yön verecek olanların hemşireler olmaları hemşirelik eğitimini uygulayanların da yine iyi yetişmiş profesyonel hemşire üyeler olması da ayrıca önemlidir.
Ülkemizdeki ve dünya'da ki tüm meslektaşlarımızın hemşireler gününü kutlar mesleklerinde üstün başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim'' dedi.