Seyfullah POLAT / Bölgede yaşayan kadınların, Mezopotamya mutfağını öğrenerek ilçeyi ziyaret eden turistlere sunmaları amacıyla kurulan gastronomi mutfağını inceleyen Karahocagil; teknik ekipmanlar ve yapılan çalışmalarla ilgili görevlilerden bilgi aldı.
Gastronomi Merkezi'nin ardından yan binadaki Gözlemevini ziyaret eden GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'tan oluşan heyet; teleskopla ay ve dünya yörüngesindeki diğer gezegenleri inceledi.
İlçeye kazandırılan Gastronomi ve Gözlemevi Merkezi'nin yerli-yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren Karahocagil, uzayın tarih boyunca insanlar tarafından merak edildiğini belirterek, 'Gökyüzünün güzelliklerini, ilim ve irfan merkezi olarak tarihte önemli bir yer edinmiş olan Harran İlçemizde insanımızla buluşturmayı hedefledik. Hizmete açılan bu güzel merkez sayesinde astronomi bilimini ve uzayı merak eden öğrencilerimiz, hayalini kurdukları gezegenleri gözlemleyebilme imkanına kavuştu' diyerek merkezin önemini dile getirdi.