BESİCİLER, YEM ANALİZİ YAPTIRMALI

Tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren Şanlıurfa'nın köklü firmalarından Ramaş A.Ş Hilvan Yem Sanayii, tarım fuarındaki standında yoğun ilgi gördü. Firmanın çalışma alanlarıyla ilgili gazetemize konuşan Firma Temsilcisi Ali Şenateş, 'Firmamız, 1995 yılında özelleştirme idaresinden satın aldığı Hilvan Yem Fabrikası'nı bir marka haline getirerek kaliteli karma yem üretimi ile ülke hayvancılığına kazandırmayı başardı.

Son teknoloji ile modernize edilen yem fabrikamız 82 dönüm alan üzerine kurulu ve yılda 230 bin ton yem üretme kapasitesine sahip. İnce ve pelet formlarında olmak üzere büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanı yemlerimizi bu fabrikamızda üretiyoruz' diyerek kurulduğu günden bu yana pazar payını artıran Hilvan Yem Sanayii'nin yatırımlarını öz sermayesiyle karşıladığını vurguladı. Şanlıurfa'daki fuar eksikliğine değinen Şenateş, 'GAP bölgesinin kalbi olan Şanlıurfa'da bir fuar merkezinin bulunmaması büyük bir eksiklikti. Çevre illerdeki fuarlara katılım gösterirken bunun eksikliğini gözlemliyorduk.

Büyükşehir Belediyesi 8 ay gibi kısa bir sürede bu fuar alanını hizmete açtı. Firmamız tarım fuarının ana sponsoru olarak burada bulunuyor' diyerek besicilere yem kalitesinin süt artışıyla ölçülmediğini, kullandıkları yemlerin analizini yaptırmalarını tavsiye etti.

Seyfullah Polat