Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Tarihi büyük zaferler ve kahramanlıklarla dolu milletimizin, yaklaşık 200 yıl süren savunma savaşlarının ardından yeniden doğuşunun işareti olan Dumlupınar Savaşı, 26 Ağustos 1922'de başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanmıştır.

Bugün 100'üncü yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımız, Türk tarihindeki bir dönüm noktası olarak Kütahya Dumlupınar'da gerçekleşmiş, işgalci Yunan kuvvetlerini ağır bir yenilgiye uğrayarak vatan toprağımızı terk etmek zorunda kalmıştır.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında gerçekleşen Dumlupınar Savaşı, Anadolu'yu işgale kalkışan Yunan güçlerinin uğradığı bir hezimet ve Türklerin büyük bir zaferi olarak dünya çapında konuşulmuş, dengeleri değiştirmiştir.

Aradan yüz yıl geçmesine rağmen, mağlubiyete uğrayan Yunan zihniyetinin bugün bile devam eden düşmanca tavırları karşısında, kahraman ordumuzun gücü, aziz milletimizin kararlılığı kesin ve nettir.

Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, günümüzde de ülkemizin ve milletimizin istikbali için iradesini ortaya koymakta ve uluslararası politikalarda belirleyici olmaya devam etmektedir.

Millet olarak bizlere düşen en önemli görev, bundan yüz yıl önce başlayan yeniden doğuş ruhumuzu canlı tutmak, birlik ve beraberlik içinde gelecek hedeflerimize ilerlemektir diyerek, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.

Bu vesile ile bizlere bu büyük onur ve gururu yaşatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kutsal vatan toprağımız, bayrağımız ve canımızdan aziz bildiğimiz değerlerimiz için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.