Sözleştiğimiz gibi 8 Eylül günü Hamit İzol'un sahibi olduğu SULTAŞA ötelinde imza gününü katılacaktım. Bu organize için Hamit İzol'a teşekkür ederim. Hamit İzol bu görevi bir otel sahibi olduğu için değil bir yazar olmanın gereğini yerine getiriyordu. Dayanışma, destekleme ve sahip çıkma anlamında… Yaratılan değerlerle her yazar birlikteliği önemsediğinin ifadesidir.

Yine önemli bir isim beni bir nevi sırtında taşıyan, Urfa'dan beni alıp birinci gün Mersin Sultaşa ikinci gün Tarsus'a götürün bana rehberlik eden ÇİFTÇİ KARDEŞLER SADE YAĞ SATICISI Mahmut Çiftçi'ye teşekkür etmek az gelir. Çünkü her ne kadar o bir iş adamı ise de eğitime büyük katkısı olan bir genç. Yaşamın bir mecburiyeti olan eğitimi her ne kadar kendisi yerine getirmemişse bile eğitimi seven biri… Kardeşlerinin ve çocuklarının okuması için her türlü hizmeti sunmaktan imtina etmiyor.

Mersin'e varır varmaz Has Develiler restoran da yemeğe kaldık. Genç ve dinamik bir genç olan Bekir Topçu'nun misafiri olduk. Babası Mehmet Topçu bize fazlasıyla ilgi gösterdi. İnsanlığın erdemi ile bizleri mutlu etti. Hem akşamı bize künefe ikramın da bulundu. şxPazar sabahı da kahvaltıya tutması misafir perverliği ile bizleri samimi dostluğunu ortaya koydu. Bence dostsuz büyümenin zorluğunu dostu olanlardan değil, dostsuz, dostu olmayanlardan sorun.

İmza günümüze önemli yazar ve gazeteciler katıldı. Kelle sayısı az olsa da yürekleri sevgi saygı ve muhabbetle dolu insanların etrafımızı sarması bizleri fazlasıyla gönlümüzü hoş tuttu. Bu bizleri fazlasıyla sevindirdi. Önemli bir tesadüf o gün orada bir Urfalının düğünü vardı. Orada Urfa Sıra gecesi ekibi Müzisyen İshak Demir ve Urfa'mızın sıra gecelerinde şovları ile ünlü Kadir Eğlence'de ordaydı.

Hoş bir atmosferde sohbetimiz sürdü. Demokrasinin garantisi olan yazarların, şairlerin toplumu geren düşünceleri sarf etmekten ziyade, ayrıştıran bir siyaset dili kullanmadan birlik ve beraberliğin topluma huzur verdiğini ifadesi ile yaşamı kucaklama ve sahiplemek hoşgörüsü ile vedalaştılar. Bizim kimsenin ne inançlarını sorgulama nede düşüncelerini yargılama bir hakkımız olmadığını saygı ve sevgi çerçevesinde değer vermenin erdemi bizleri fazlasıyla mutlu etti.

Toplumsal barış adına Hamit İzol'un söyledikleri, Ayrıca GAPGündemi Gazetesinin köşe yazarı olan Mustafa Mızrak'ın düşünceleri hayati bir uğraşın yaşam tecrübesinden doğan söylemlerdi. Düşünce ve ifade özgürlüğü haysiyetli toplumlarda vazgeçemeyecekleri en temel haklardan biridir. Ülke olarak tarihsel bir perspektiften geçiyoruz. Bunu fazlasıyla değerlendirmek ve önemsemek her vatandaşın üzerine düşen bir görev olmalıdır.

Bu yazıyı sonlandırıyorum. O gece Hami İzol bize iki oda ayırdı ve onda misafir olduk. Sabah erkenden ayrılıp davet edilen Tarsus'a geleceğimiz için akşamdan vedalaştık. Derin bir uyku olmasa da rahat bir uyku çektim. Erken dedikse de saat dokuzda Mehmet Topçu beyefendiye kahvaltıya katıldık. O donatılan kahvaltı masasında sohbet koyulaşınca ancak saat on bir de kalka bildik.