Haber Merkezi / Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden oluşan heyete, 6. Bölge teşvik olanaklarına sahip Şanlıurfa'nın yatırım fırsatları Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) anlatıldı. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'i ziyaret eden heyet daha sonra, TOBB Kadın Girişimciler Bölge Başkanı ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi ile bir toplantı gerçekleştirdi. Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak 6. Bölge teşviklerini içeren sunum gerçekleştirdiği ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri'nin ildeki çalışmalarının da aktarıldığı toplantıda heyet, Şanlıurfa'da yatırıma davet edildi.
Toplantıda konuşan KAİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay, dünya tarihini değiştiren Göbeklitepe buluşu ile Şanlıurfa'nın, sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözünü çevirdiği bir kent olduğunu belirterek, buradaki yatırım fırsatları ile bütünleştirildiğinde Şanlıurfa'nın vazgeçilmez bir cazibesi olduğunu söyledi. Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, ilin fırsatlarına ve kadınların Şanlıurfa'daki işgücüne katılımına değindiği konuşmasında, Şanlıurfa sadece yerel yatırımcılarla değil dışarıdan gelen yatırımcılarla gittikçe büyüyen ve gelişen bir olduğunu fırsatların daha etkin kullanımı için kadın girişimciler olarak çeşitli projeler yürüttüklerini, bu şekilde hem kadınların iş dünyasındaki etkinliğini artırmayı hemde il ve ülke ekonomisine katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirdi.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek de, oda olarak gelen yatırım ve yatırımcılar için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek , ' Şanlıurfamızın bu fırsatlarını değerlendirmek için gelen yatırımcılara her türlü desteği dün olduğu gibi bugünde yarın da vermeye hazırız ilimize bu maksatla gelen değerli heyetin fırsatları kullanacaklarını düşünüyoruz' dedi.
Toplantı sonunda KAİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay'a ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve KGK Bölge Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı tarafından plaket takdim edildi. KAİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Göknur Atalay da ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve KGK Bölge Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı'ya günün anısına hediye takdiminde bulundu.