Haber Merkezi / Şanlıurfa Kent Konseyi seçimli genel kurulu toplantısı Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Kurulda yer almak için iki liste yarıştı. Seçimlerde toplam 187 kişi oy kullanırken Mehmet Akbaş 60 oy alırken, M. Adil Saraç ise 127 oy alarak başkan seçildi. Öte yandan yürütme kurulu listelerinde ise Mehmet Akbaş'ın listesi 64 oy alırken, M. Adil Saraç'ın yürütme kurulu listesi ise 125 oy alarak seçimi kazanan taraf oldu.
Kent Konseyi seçimi öncesi konuşan ve URFEST İsot Festivali hakkında bilgi veren Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, 'Öncelikle Kent Konseyi seçimlerinden tüm Şanlıurfa'mıza hayırlı olmasını diliyoruz yakında URFEST Festivali'ni gerçekleştirecek. Önümüzdeki dönemlerde bu festivalimizi uluslararası düzeye taşıma niyetindeyiz. Şanlıurfa'mız çok kadim bir şehir peygamberler şehri her yönüyle tarih kültür şehri açık hava müzesi bu nedenle Şanlıurfa'ya gelenler Urfa'ya gıpta ile bakıyorlar' şeklinde konuştu.

BEYAZGÜL: EL ELE VERİP ŞANLIURFA'YI YÜKSELTECEĞİZ
Şanlıurfa'yı turizm cazibe merkezi haline getireceklerinin altını çizen Başkan Beyazgül, 'Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak her bir kurum ve kuruluşumuzun gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde çalışmalar yapmasını ve iş birliği kurmasını istiyoruz. Dünyada ne konuşuldu ise dünyada ne ilerlediyse biz onu Şanlıurfa'ya alıp getireceğiz. Şanlıurfa'mız hep birlikte ortak akıl ile hareket ederek büyüyecek, değişecek ve gelişecektir. Her potansiyelin olduğu Şanlıurfa'yı el ele verip yükselteceğiz' şeklinde konuştu.
Kent Konseylerinin şehir yönetimlerindeki öneminden bahseden Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık da, yerel yönetimlerin yapacağı çalışmaların daha iyi seviyelere gelebilmesi ve yönlendirilebilmesi için Kent Konseyi'ne büyük işler düştüğünü belirtti.
Kent Konseyi Başkanlık seçimini kazanan M. Adil Saraç kazananın Şanlıurfa olduğunu belirterek, söz konusu Şanlıurfa'ya hizmet ise herkes ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.