Kira geliri elde etmek amacıyla av satın alanlar, yeni kiracılarını seçerken dikkatli olsa da kiralık daire ilanlarına hızlı dönüş bekliyor. Bu noktada bu süreci istenildiği gibi geçirebilmek için hızlı kiralanabilen evlerin ortak özelliklerine bakmak gerekiyor.

Kiralık daire fiyatı ederinden yüksek olmamalı

Büyük şehirlerde yaşayan kiracılar için kiralık daire bulma süreci yorucu bir işe dönüşebiliyor. Bu süreçte karar anını etkileyen en önemli unsur fiyat olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte evin fiyatını karşılayacak özelliklere sahip olup olmadığı noktası da bu süreçte önem kazanıyor.

Evin konumunun merkezi olması ev sahibine avantaj sağlıyor

Şehir merkezinde yer alan bir dairenin daha yüksek bir fiyata sahip olduğu bilinen bir gerçek ancak fiyat yüksek olsa bile özellikle ulaşım imkanları fazla olan daireler yüksek fiyatlarına rağmen daha hızlı alıcı bulabiliyorlar. Ulaşım kolaylığının yanı sıra okul, hastane ya da eğlence merkezleri gibi yakın çevre unsurlarına kısa mesafede olan evler daha kolay kiracı buluyor.

Aidat miktarı karar verme noktasında oldukça etkili

Kiralık daire arayışında kira bedelinin uygun olmasının yanında aylık apartman giderleri de önemli bir nokta olarak öne çıkıyor. Kiracılar kiralık daire ilanında gördükleri kira bedelinin yanı sıra aylık apartman giderlerini içerisinde barındıran aidat bedelini kira ile birleştirerek kendi bütçe planlamalarını yapıyor.

Dairenin masrafsız olması etkili bir tercih sebebi

Kiralık daire arayışının ardından kira sözleşmesi imzaladıkları ev sahipleriyle sorun yaşamak istemeyen kiracılar tesisatından boyasına kadar kiralayacakları evin muhtemel masraflarını hesaba katıyor. Bu nedenle evin masrafsız olması kiracılar tarafından daha çok tercih edilmesini sağlıyor.

Evin kullanışlı olması kiralanmasını kolaylaştırıyor

Kiracıların kararlarında etkili olan özelliklerden biri de evin kullanışlı bir iç plana sahip olması olarak öne çıkıyor. Evin toplam metrekaresiyle birlikte büyük bir salon, ferah bir mutfak ya da balkon evi öne çıkaran özellikler arasında.